Geen categorie

Corona-ongerijmdheden

binkenbanken

Al bijna twee maanden, eist de berichtgeving rond Corona alle media-aandacht op. En dat zal zo nog zeker een tijdje blijven. Volgende week -woensdag- komt de veiligheidsraad bijeen. Wellicht om aan te kondigen dat we nog in ons kot moeten blijven tot 3 mei en dat alle zomerfestivals moeten worden geannuleerd.

Dezer dagen iets negatiefs zeggen over de aanpak in ons land of over andere zaken die wegens corona minder aandacht krijgen in het nieuws…het lijkt wel of je dan collaboreert met het virus zelf.

Maar ik ga toch enkele zaken -ongerijmdheden- waarover ik mij vragen stel, in deze blog belichten. En nee, niet over de vaudeville die is ontstaan over maskers en andere beschermingsmiddelen. Dit is trouwens niet beperkt tot ons land alleen…

“De Dienst Vreemdelingenzaken heeft 297 uitgeprocedeerde asielzoekers moeten vrijlaten uit de gesloten opvangcentra om zo aan de hygiënemaatregelen rond het coronavirus te voldoen”,  aldus Maggie De Block.

Tegelijk laat Maggie weten dat “Fedasil bezig is om vakantieparken, campings en andere toeristische verblijfsaccommodatie te contacteren, om er asielzoekers in onder te brengen”  Hoe rijmt dat met het feit dat campings moeten sluiten en dat niemand naar zijn 2e verblijf mag aan de kust of Ardennen ?! Einde maart ontstond er nog flink wat ophef omdat caravanparik Siësta in Lille (Wechelderzande) moest ontruimd worden.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/297-uitgeprocedeerde-asielzoekers-vrijgelaten-uit-gesloten-centra-om-aan-coronaregels-te-voldoen~a492328e/

 

En wie kan/wil deze vraag beantwoorden : sinds 1/4 tot 10/4 telt het crisiscentrum 194 besmette personen waarvan de woonplaats onbekend is. Zijn dit daklozen, transmigranten en/of illegalen ??

Bankje zitten

Je mag dan wel rond een bankje lopen, wandelen…maar er niet op gaan zitten. Behalve ouderen en zwangere vrouwen. Terzake ontstond er zelfs een heuse twitterrel tussen  Rutten en Bart De Wever. Volgens Rutten mag bankjezitten wel. Volgens de opgelegde maatregelen mag het dan toch weer niet… Wat een absurde discussie maar ook toch wel een absurde maatregel.

Turnhout heeft dat, wat mij betreft proper opgelost. Zij laten het bankje zitten wel toe, maar mèt aandacht voor de social distancing. Via aanplakbiljetten in meerdere talen op zitbanken en andere hangplaatsen.

Het is en blijft keibelangrijk dat we de lock down en vooral ook die social distancing correct en goed BLIJVEN toepassen. Maar men moet ook beseffen dat met ongerijmdheden zoals ik hier beschrijf, het draagvlak weleens kan afbrokkelen. Zeker bij hen die al twijfels hebben !!

Ondertussen is het nog even wachten op de exitstrategie. Ook die zou ter sprake komen op de veiligheidsraad van woensdag 15 april. Alvast iets om naar uit te kijken.

 

Standaard

5 gedachtes over “Corona-ongerijmdheden

  • Uiteraard Ivo, elke PERSOON is dan ook een MENS. Zoals het ook in Van Dale’s woordenboek staat. Het woord persoon kan dan ook niet anders begrepen worden dan mens…maar met die opmerking heb je eigenlijk zelfs nog géén begin van antwoord op mijn vraag gegeven, namelijk wat de hoedanigheid is van deze personen…

   Like

 1. annemie debondt zegt:

  “De Dienst Vreemdelingenzaken heeft 297 uitgeprocedeerde asielzoekers moeten vrijlaten uit de gesloten opvangcentra om zo aan de hygiënemaatregelen rond het coronavirus te voldoen”, aldus Maggie De Block.
  ???
  En waar zijn die mensen naar toe???
  Leven die nu op straat?

  Als eenvoudige oudere begrijp ik veel niet.. en ik lees dus met aandacht wat u hier schrijft!! Bedankt dat u het zo duidelijk verwoord!

  Like

 2. V Otten Polle zegt:

  Meneer Bollen wat zijn dan de mensen die uit hun eigen huis ook al is het een [investering waar ze jaren voor gewerkt hebben en alle lasten moeten betalen] weggejaagd worden of zelfs niet meer binnen mogen om in te pakken. WAT ZIJN DAT?
  Als eenvoudige oudere begrijp ik het ook niet!

  Like

Reacties zijn gesloten.