Geen categorie

Knoeien en blunderen

Close up portrait of a man using pm 2.5 pollution mask in the street of a big city : Stockfoto

Het applaus voor de onverdroten inzet van al onze zorg- en hulpverleners, voor onze ordediensten, voor het personeel van supermarkten enz. … mag nog steeds luid blijven klinken. En meer dan terecht overigens.

Dat staat in schril contrast met de knoeiboel die minister Maggie De Block al heeft gemaakt met de bestellingen van mondmaskers en ander medisch beschermingsmateriaal. Als zelfs  een krant als De Morgen al duidelijk stelt dat : “Het Belgische mondmaskerverhaal  een verhaal is van blunders…”

https://www.demorgen.be/nieuws/het-belgische-mondmaskerverhaal-is-een-verhaal-van-blunders~b891f4d3/

Niet verwonderlijk dat het applaus voor Maggie reeds uitgestorven is… Steeds meer protesten komen er tot en met stakingen of stakingsaanzeggingen. Het personeel van supermarkten en voedingswinkels, net zoals de politie hebben overschot van gelijk dat zij dringend mondsmaskers eisen. Hier en daar vraagt men al om het ontslag van Maggie De Block.

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/politiek/acv-openbare-diensten-vraagt-ontslag-minister-de-block/ar-BB11Ym1l?MSCC=1582916204&ocid=spartanntp&fbclid=IwAR1mFqJ5H6yA8Aa54TMTwxm0Q3PlZJ4zVz1RuLSnJd3uo6CDyO0E2tbNEuU

Bliksemafleider

Het is bovendien toch wel wraakroepend dat virologen zoals Marc Van Ranst nu toegeven dat ze bewust het gebruik van mondmaskers ‘door iedereen’ hebben afgeraden…omdat er niet genoeg voorraad was/is…

Maar Maggie was voorzien op al deze terechte kritieken. Zo heeft zij aan de Premier gevraagd om haar collega De Backer aan te stellen als hoofd van een task force inzake beheer van van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen. Een betere bliksemafleider kon ze zich niet bedenken. Immers geeft De Backer al heel lang aan om uit de politiek te zullen stappen.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200322_04898232

Dergelijke truken van de foor worden ook in deze crisistijden gebezigd door sommige politici. Alles behalve fraai is dat !

 

 

Standaard