Geen categorie

Actuele -corona-vragen

Foto VRTnws

Het aantal besmettingen blijft oplopen. Ook het aantal overlijdens ingevolge corona. Dè hamvraag momenteel is zeker : is er nog leven nà corona en hoe zal dat er dan uitzien ?

Ja, natuurlijk zal er nog leven zijn éénmaal men dit virus onder controle heeft gekregen. En wees maar zeker dat al onze zorgverleners keihard werken om mensen die besmet raken de best mogelijke zorgen te bieden. Net zoals er duizenden onderzoekers, wereldwijd op zoek zijn naar middelen om dit virus effectief te bestrijden.

Misschien toch ook een cijfer in  perspectief plaatsen. Veronderstel dat we de komende dagen in ons land evolueren naar zo’n 5.000 besmettingen.  Dan betekent dat zowat 0,04% van onze bevolking.

Maar ik heb wel een concrete vraag bij die cijfers. Dagelijk krijgen we een mededeling hoeveel besmettingen er bijkomen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Maar het cijfer van onbekend groeit dagelijks ook aan. Momenteel tellen we zo een kleine 100 besmettingen waavan de woonplaats onbekend is.

Zij dat daklozen ? Asielzoekers die (nog)niet geregistreerd zijn ? Transmigranten ? Enige duidelijkheid en transparantie daarover zou niet misplaatst zijn !

Zeker nu we weten dat de dienst vreemdelingenzaken heeft bekend gemaakt de afgelopen week zo’n 300 illegalen te hebben vrijgelaten èn gewoon de straat opgestuurd…Wat voor een onverstandige beslissing is me dat zeg…

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/20/dienst-vreemdelingenzaken-laat-300-tal-mensen-zonder-papieren-ui/

Het leven na de coronacrisis zal er wel helemaal anders uitzien. Zo blijkt uit een bevraging van Unizo, dat 25% van de zelfstandigen en KMO’s het NIET zal halen bij een verlenging van de huidige maatregelen. En dat die maatregelen zullen worden verlengd, staat eigenlijk nu al wel vast, denk ik. Minstens tot einde april. Viroloog Van Ranst spreekt zelfs van 10 weken dat deze epidemie nog zal duren. Dan zitten we al einde mei

1 op 4 haalt eind mei niet bij verlenging lockdown

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/van-ranst-deze-epidemie-zal-zo-n-10-weken-duren-trump-wereld-betaalt-hoge-prijs-voor-late-reactie-van-china~a538a82a/

Hoe dan ook hoop ik jullie allemaal, zonder uitzondering, terug te zien in goede gezondheid, aan de andere kant van de corona-epidemie. Hou het gezond en zorg ondertussen goed voor jezelf en voor mekaar.

 

Standaard