Geen categorie

Ik beken

Coronavirus 2019-nCoV verspreiding : Stockfoto

Meer dan een maand geleden, was ik nog van mening dat de media toch wel erg in overdrive waren gegaan. Meer bepaald in de  aanhoudende stroom van berichten over het coronavirus. Het was toen allemaal nog een beetje ver van ons bed.

En ik weet zeker dat ik niet de enige was die er toen zo over dacht. Maar vandaag blijkt overduidelijk dat de virologen die toen reeds waarschuwden, overschot van gelijk hadden.

Voor mezelf duurde het tot einde februari vooraleer ik mijn ernstige bezorgdheid inzake corona uitte in een blog. In die blog ook al een bekommernis over de financiële, economische en sociale schade die dit virus zou veroorzaken. Beter laat dan nooit is een gezegde wat in deze ontkenningsfase zeker niet echt van toepassing was.   https://wolput.com/2020/02/29/corona-ambras/

Vandaag is die schade bijna niet meer te overzien. Slechts één voorbeeld : ruim 400.000 mensen hebben reeds gedeeltelijke werkloosheid aangevraagd ingevolge overmacht. Horeca en winkels èn veel bedrijven liggen stil. RVA heeft beslist -gezien de vele administratie wat deze vloed aanvragen meebrengt- iedereen forfaitair 1450 €/maand te betalen en eventueel later bij te passen…Een rekensommetje maakt duidelijk dat enkel dit al een kleine 600 miljoen € /maand zal kosten…

Hoe vaak niet werden de sociale media zoals facebook, twitter enz. … verwenst omdat zij de èchte sociale contacten, deden verschralen…  En deze bedenkingen zijn niet helemaal ten onrechte…

Maar nu we sinds enkele uren in een -bijna- lock down leven mogen, moeten we zelfs, ons gelukkig achten dat dit bestaat.

 

Voor veel mensen is dit nu de enige verbinding met de buitenwereld, met familie, vrienden, kennissen en buren. En zelfs met journalisten of blogschrijvers.

Standaard