Geen categorie

Turnhout : toon ambitie !!

Afbeeldingsresultaat voor fotos van turnhout

Vanmorgen maakte ik mijn brievenbus leeg. Een alledaags werkje voor de meesten onder ons. Ik haalde er een bundeltje uit van in mekaar gestoken magazines, reclame en ook nog een oranjezak voor de ophaling van kledij en aanverwante. De omslag van dit bundel : het stadsmagazine van Turnhout.

Nee aan verspilling

Een ander onderdeel van het pakketje : ZIN, het tweemaandelijks magazine van zorggroep ORION.  Sta me toe te zeggen dat ik mij erger aan deze manier van werken. Waarom moeten deze magazines van stad en Orion persé apart verschijnen ? Dat betekent dus ook 2 keer lay-out en drukkosten en twee keer betalen om deze magazines in elke brievenbus te stoppen. Toon zin voor ambitie en zeg nee aan deze verspilling maar integreer alles in één mooi stadsmagazine.
Trouwens, vermits het ene magazine (ZIN) in het andere verstopt zit, is de kans groot dat nogal wat mensen zullen denken dat ze ZIN weer niet in de bus hebben gekregen

Deskundigen gevraagd

Ik ben ook even gaan sneukelen in de vacatures die momenteel nog open staan op de website van de stad. Daar spat de ambitie dan weer wel van af.

Ik noem er enkele waaronder een Beleidsadviseur samenleven & integratie. Hij of zij zal het lokaal sociaal beleid inhoudelijk mee vorm om het bestuursakkoord 2020-2025 te realiseren. Je buigt je in eerste instantie over een nieuw plan samenleven & integratie. Daarmee willen we samenleven in diversiteit vooruithelpen en de integratie van nieuwe Turnhoutenaren bevorderen.

Europese ambities HIER vertalen

Projectmanager stadsfestival met ondermeer volgende opdracht : Je zorgt voor de coördinatie en organisatie van een tweejaarlijks Turnhouts stadsfestival, in opdracht van het stadsbestuur en binnen de scope van het Strategisch Meerjarenplan. Je onderzoekt de haalbaarheid en wenselijkheid van de kandidatuurstelling van stad Turnhout als Culturele Hoofdstad van Europa 2030.
Verder komt er ook een Regisseur GemeenschapsinfrastructuurAls regisseur Gemeenschapsinfrastructuur ontwikkel je een beleid rond het beheer en de inhoudelijke invulling van al dan niet tijdelijke “gemeenschapsinfrastructuur” in Turnhout vanuit verschillende invalshoeken (welzijn, vrije tijd, ruimtelijke ontwikkeling). De focus ligt op infrastructuur die niet onmiddellijk vermarkt kan worden.
Voor meer details over deze en andere vacatures : https://jobs.turnhout.be/index.php

Waar het dan weer wel aan  een dringende ambitie ontbreekt is wat de nodige hernieuwing van enkele straten betreft.  Zo zou de heraanleg van de Warandestraat nog 2 à 3 jaar op zich laten wachten…daar zakt nu toch je broek van af !!

Vooruit met de geit

 

Dames en Heren, Burgemeester en schepenen. Waarop wachten jullie ? De Turnhoutenaar verwacht -overigens terecht- dat jullie méér ambitie tonen. Om deze stad opnieuw op de rails te zetten. Voer zo snel mogelijk uit wat kan en schuif niks op de lange baan. De middelen zijn er en de mensen daartoe zijn ook op komst. Het jaar 2024 lonkt al in de verte…wacht niet zolang om alles open te gooien in onze stad

Standaard