Geen categorie

Niet te bekeren

Afbeeldingsresultaat voor fotos mesaanval Londen

Zondag 2/2 ll, werd Londen -alweer- opgeschrikt door een terreuraanslag. Dader : een 19 jarige man die trouw had gezworen aan IS. “Een man stapte uit een winkel, trok een mes en begon zomaar mensen neer te steken”, aldus een verpleegster.

De aanvaller was geradicaliseerd en belandde in 2018 in de gevangenis wegens het bezit en de verspreiding van terroristisch materiaal. Hij kwam vorige maand ‘automatisch’ vrij nadat hij de helft van zijn driejarige celstraf had uitgezeten.
De Britse politie was onmiddellijk ter plaatse. Zelfs agenten van de antiterreureenheden.

 

De politie hield de jongeman na zijn vrijlating in de gaten omdat de vrees bestond dat hij nog steeds zeer radicaal was. “Ik heb begrepen dat die persoon onder actieve politiebewaking stond ten tijde van het incident”,

 

Twee maanden geleden vond een gelijkaardige terreuraanval plaats bij de London Bridge. Een 28-jarige man met een nepbom om zijn middel stak toen ook willekeurige voorbijgangers neer. Twee van hen overleden, drie raakten gewond. Het bleek te gaan om Usman Khan, een veroordeelde terrorist die eind 2018 onder voorwaarden vrijgelaten was. De aanval werd later door IS opgeëist.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/mesaanvaller-19-met-valse-bomgordel-in-londen-was-extremist-die-enkele-dagen-geleden-vrijkwam~af298a10/

 

Zaterdag 1 februari ll. Advocaat Walter Damen pleit in in een interview met De Standaard onomwonden voor de terugkeer van de IS-moeders en IS-strijders, naar België.

 

De man dwaalt, net als andere pleitbezorgers voor terugkeer, wat dit betreft. Zoals de feiten in Londen duidelijk aantonen : die IS-strijders/strijdsters zullen niet kunnen bekeerd worden tot brave Moslims of Moslima’s als ze hier enkele jaren in de gevangenis hebben gezeten.

 

Bij hun vrijlating zullen ze dan ook 7/24 moeten worden opgevolgd door de politie- en veilgheidsdiensten. Laat het uit a.u.b. Akkoord voor de kinderen tot 10 jaar. Maar niet voor de IS-strijders !! Laat ze waar ze zijn.

 

Ik zie op facebook regelmatig een (betaalde) boodschap passeren van ‘mateke ‘ SP.a’er Conner Rousseau, ‘dat we de samenleving moeten beschermen’.  Wel, Die IS’ers zijn niet te bekeren en zeker niet te re-integreren in onze samenleving. Hou ze buiten !!

 

Ook nog op zondag 2 februari in Gent : Een vrouw met donkere huidskleur zou volgens omstaanders op straat twee personen aangevallen hebben met een mes. De politie heeft geschoten om de vrouw te neutraliseren. Parket geeft nog geen commentaar. Of er terreur in het spel is, is nog niet duidelijk !

https://www.hln.be/in-de-buurt/gent/politie-opent-vuur-op-vrouw-in-gent-nadat-ze-twee-mensen-aanvalt-met-mes~acc576f8/

 

Wat wel zeker is: er zal een onderzoek komen naar het hoe en waarom de politie heeft geschoten. Ja, ja, onze politiemensen zijn dan wel gewapend…maar als ze dat wapen durven gebruiken worden ze behandeld als ‘kleine kinderen’ die iets hebben gedaan wat niet mocht.  Ik heb niet de indruk dat ze in Londen ook zo tewerk gaan.

 

Jean-Marie Dedecker heeft -weer eens- gelijk, als  hij stelt dat ‘Wie de arm der wet amputeert in plaats van versterkt, belazert de kluit en verzwakt de rechtsstaat’

https://www.knack.be/nieuws/belgie/wie-de-arm-der-wet-amputeert-in-plaats-van-versterkt-belazert-de-kluit-en-verzwakt-de-rechtsstaat/article-opinion-1560047.html

Standaard

Een gedachte over “Niet te bekeren

  1. Johan Boudry zegt:

    politiekers, advocaten en rechters die schorremorrie goed praten die moeten behandeld worden! De grootste slachtoffers zijn natuurlijk de doden en gewonden, maar ook de politiemensen die schieten! in plaats van naar hier te halen zouden ze beter ginder blijven en het land dat zij vernield hebben terug opbouwen als straf!

    Like

Reacties zijn gesloten.