Geen categorie

Vrijspraak : gelukkig !

Afbeeldingsresultaat voor fotos van een baxter

Het is ondertussen algemeen geweten dat mijn echtgenote die aan de ongeneeslijke ziekte A.L.S. leed, euthanasie liet toepassen in 2006. De wetgeving daartoe was toen nog vrij recent.

De spraakmakende assisenzaak het euthanasieproces heb ik dan ook met bijzondere belangstelling gevolgd. Ik heb er bewust geen commentaar willen over geven, vooraleer de uitspraak zou vallen. Behalve dan over de dubbele rol van advocaat Keuleneer.

Ik acht me vandaag gelukkig dat de 3 betrokken artsen allemaal zijn vrijgesproken.  Zelf heb ik enkele jaren geleden ook al een wilsbeschikking laten registeren op de dienst bevolking van de stad.

Wie is er beter geworden van dit proces

 

Voor het assisenhof het proces op gang trok werd al meermaals geschreven/gezegd dat de invloed van sommige personen uit Katholieke hoek in deze zaak groot is. Zelf ben ik geneigd om dat te geloven. Al moet gezegd dat we destijds van een priester die Jeke haar begrafenis zou leiden, alle steun hebben gekregen en absoluut géén woord van tegenspraak ! Chapeau voor deze man !!

 

Maar het kan mijn inziens niet anders, dat heel dit proces, niet alleen voor de betrokken artsen, maar ook voor de famillie van Tine Nys een echte martelgang is geweest. Alle kleine en grote kantjes van haar en haar famillie komen op zo’n assisenzaak uitgebreid aan bod…

In Keulen horen donderen

 

Ik kan mijn reactie, bij het vernemen dat advocaat Keuleneer ook lid was van de euthanasiecommissie en als dusdanig het dossier van Tine Nys mee goedkeurde, niet beter verwoorden als horen donderen in Keulen. Terecht werd hij door de stafhouder van deze zaak gehaald.

En nu, na de vrijspraak vind ik dat hij serieus natrapt. Nee het is niet juist dat de euthanasiewet nu zou zijn afgeschaft. Integendeel zelfs verwacht ik dat er nog een aantal verfijningen zullen worden aangebracht. Zoals meer aandacht voor de famillie en hun rouwproces. Uit eigen ervaring weet ik dat dit echt wel noodzakelijk is.

Ik ben het eens met hen die stellen dat deze zaak nooit voor een assisenhof had mogen komen. Beter was één en ander beslecht geweest door de orde van geneesheren of, ultiem, een burgelijke rechtbank.

 

https://www.hln.be/nieuws/vtm-nieuws/advocaat-walter-van-steenbrugge-zaken-gebeurd-die-toch-niet-normaal-zijn~ab982085/

 

 

Standaard