Geen categorie

Informateurs-bloemen

Afbeeldingsresultaat voor fotos van bloemen

Vandaag kreeg de Koning een tussentijds verslag over de nog steeds aan  gang zijnde informatieronde inzake een nieuwe regering. En ze hadden bloemen mee voor  onze jarige Koningin.

Wat een geluk

Gelukkig maar voor de pers, hadden Coens en Bouchez aan haar verjaardag gedacht. Want nu was er eindelijk eens iets verfrissend nieuw(s) om over te schrijven wat we nog niet eerder hadden gelezen sinds 26 mei.

Geef toe, er is al ontzettend véél geïnformeerd, geanalyseerd, gespeculeerd sinds 26 mei van vorig jaar. Maar toch ook weer niet genoeg.

Al meer dan een jaar

We hebben al langer dan een jaar géén volwaardige -federale- regering meer. Na het ontslag van NVA in december 2018, bleven ze maar verder kwakkelen, en zo kregen we ook de ene vervanging na de andere…https://wolput.com/2020/01/13/paardenmolens/

Europese ambitie

Als Premier Michel en Reynders niet zo’n torenhoge Europese ambities hadden gehad, zou de regering toen WEL gevallen zijn en waren er vervroegde verkiezingen gekomen. Maar zij stonden, naar eigen zeggen, aan de goeie kant van de geschiedenis en waren oh zo bang dat het migratiethema dergelijke vervroegde verkiezingen zou beheersen en bepalen.

Niemand heeft toen de moeite gedaan om te onderzoeken hoe de kiezer zou hebben gestemd als we eerder naar de stembus hadden moeten gaan. Zou het klimaat toen het migratiethema hebben verdrongen ?

Misschien is de huidige impasse ook wel het gevolg van die hardnekkigheid, waarmee die kwakkelregering zich al die tijd in stand wilde houden ?!

Standaard