Geen categorie

’t Stad is proper ?

Afbeelding kan het volgende bevatten: plant, buiten en natuur

Foto : De Turnhoutse sluikstortjes

Is het probleem van zwerfvuil en sluikstorten in Turnhout onder controle ? Ik zie alleszins heel wat minder meldingen passeren op facebook. De FB-pagina de Turnhoutse sluikstortjes lijkt wel helemaal te zijn opgedroogd en van alle vuil gezuiverd.

 
En toch heb ik de indruk dat schijn bedriegt. Want telkens ik een wandeling maak of met de fiets enkele straten doorkruis zie ik heel wat zwerfvuil en afvalzakken liggen. Waar het enige tijd geleden vooral zakken waren van Carrefour, Action of Aldi, is sinds enige tijd het assortiment ook uitgebreid met zakken van AH. Maar ook grotere zwarte plastieken zakken verschijnen nog steeds in grote getale in het straatbeeld.

Meldings-moeheid

Tegelijk stel ik bij mezelf ook wel vast dat ik meer en meer bijna achteloos voorbij wandel of fiets aan dat soort afval. Ik stop al lang niet meer om een foto te maken van de plaats delict om dan bij thuiskomst een meldingskaart in te vullen. Soms tot drie meldingen per dag…

 
Dat laatste doe ik al een hele tijd niet meer, meldingskaarten invullen. Er is bij mij duidelijk een meldings-moeheid ingetreden. En nee, niet omdat er geen gevolg aan werd gegeven. Nee, ook niet omdat de stadsdiensten geen inspanningen zouden doen. Wel omdat ik het meer en meer als vechten tegen de bierkaai ervaarde.

Zit mijn perceptie (waarneming) dan niet goed ?

 
Het kan zijn dat ik ne zageman ben. Het kan zijn dat er toch veel minder zwerfvuil en sluikstorten voorkomen in onze stad. Als dat zo is zoveel te beter uiteraard.

Maar ik had graag van mijn lezers vernomen wat hun ervaringen zijn. Laat je maar horen

Standaard

7 gedachtes over “’t Stad is proper ?

 1. Roman zegt:

  Vuurkruisenstraat. Als de kant van de ring wordt gemaaid, dan komt er een vuilnisbelt tevoorschijn.

  Like

 2. Johan Boudry zegt:

  zoals je zegt weinig respons om te posten op de sluikstortjes, maar weet wel toen er massaal gepost werd werd steeds gevraag of ze het gemeld hebben! de pagina heeft de Turnhoutenaar geleerd te melden! Ik ben er zeker van dat ze nu meer meldingen krijgen dan vroeger! Omdat ik steeds vraag en gemeld? krijg ik steevast ja als antwoord of ze vragen mij het te doen, wat ik dan ook doe! Als ik een melding doe, ga ik niet de wereld rond om dit te publiceren! Ik weet dat met het systeem van de stad er iets aan gedaan word! De glasbollen zijn ook properder dan vroeger! Dank zij de inspanningen van de stad!

  Like

 3. Kvp zegt:

  Moet je de vaart eens leeg komen maken 😉 vorige week zak van Aldi vol met dvd materiaal en computermateriaal uitgevist met de magneet.. 🙂 ook leuk hoor.. jullie zien wat er in de straten ligt. Wij zien wat er in kanalen ligt sloten en beken.. ook een PEST! 😦

  Like

 4. Joris Pauwels zegt:

  De zakjes aan de deuren blijven. Vrolijk komen . Laatst een vol etensresten . Kilo , gekookte macaroni . Ik meld het niet meer en laat ze een tijdlang staan . Want als ik het meld is het de volgende dag idd weg , dank je stadsdiensten .maar dan lijkt me dat dit b erlonend werkt voor de sluikstorters … raakt vlotjes weg toch ? Plus ik vind het electro wisch melden toch ruim ingewikkeld met die online kaart en zo

  Like

 5. Roman zegt:

  Spijtig genoeg lag er deze morgen een grote hoop afval
  In de vuurkruisenstraat tegenover nr 14 tegen de berg ringlaan . hoe is dat in godsnaam mogelijk. Spijtig dat ik geen foto kan posten op deze site.

  Like

 6. Johan Boudry zegt:

  Kijk, niet meer melden is ook niet goed! ligt er vuil is Turnhout vuil, ruimen ze het op is het ook niet goed, ze doen het toch terug! IDD maar een keer lopen ze tegen de lamp! en daarvoor doe ik het!

  Like

Reacties zijn gesloten.