Geen categorie

Allemaal Binken !

Afbeeldingsresultaat voor foto winter in turnhout
Het is stilaan een traditie. Op de eerste zondag van januari organiseert de stad klinken met de Binken. Het officiële moment hebben we dit jaar gemist. Je kan niet overal tegelijk zijn uiteraard. Het was zowat 15.30u toen we over de markt wandelden en de kans hadden meerdere mensen een gelukkig nieuwjaar te wensen. En voor al die lieve binken die we dit jaar nog niet hebben gezien ook een gelukkig nieuwjaar gewenst

Goed bezig

De hapjes die werden aangeboden door enkele verenigingen van Villa Mescolanza (gevestigd in de Begijnenstraat 39, waar 7 vzw’s onderdak zijn) stonden naast de worstenbroden opgesteld.

https://www.staatsbladmonitor.be/onderneming-zoeken.html?zelfdeadresals=0878216521

Ondanks dat waren er mijn inziens nog (veel) te weinig mensen van diverse pluimage aanwezig op de markt. De volgende keer moet er dan ook veel wervender naar de diverse inwoners van onze stad worden gewerkt. We zijn tenslotte allemaal Binken.
Oh ja ik weet dat nogal wat mensen zullen denken dat je géén echte Bink kan zijn als je van vreemde afkomst bent. Géén nood, ik ben ook niet geboren of getogen in Turnhout.

 

En toch, we zullen allemaal samen, moeten blijven samenleven in deze stad. Nu reeds is meer dan 50% van de kinderen en jongeren van -24 jaar van vreemde origine. Dan is het een absolute illusie te denken dat er wat dat betreft ooit nog een ommekeer zal komen. En ja, het klopt dat de instroom van vreemden in onze stad zeer snel en met flinke aantallen is gestegen de afgelopen jaren. Beschouwingen hierbij over de druk op de sociale samenhang zijn terecht en zal ik ook blijven maken in mijn blogs.

Een tip

Met nieuwjaar 2016 stelde ik voor om een nieuwjaarsontmoeting te organiseren met mensen uit de buurt en de tijdelijke bewoners van het vluchtelingencentrum Turneia (in de Corsendonkappartementen) We vroeg aan hen en aan de mensen uit de buurt + sympathisanten om gebak te maken uit eigen keuken. Het werd een succes. Misschien een tip voor volgend jaar bij klinken met de Binken…

Gedurfd

Ik ben overtuigd dat we meer en meer deze richting moeten uitgaan met de feesten die de stad organiseert. Samen vieren en toch ieder het zijne gunnen. Als we echt werk willen maken van wederzijdse integratie is dit een goede formule. Geen toverformule of wondermiddel, maar zeker wel een goed begin !

Tegelijk blijft er nog veel werk op de plank om ook integratie op de arbeidsmarkt sterk te verbeteren. 52% van de werklozen in onze stad zijn van vreemde origine…

En ja, ik weet dat nogal wat van mijn bloglezers kritiek zullen hebben op deze aanpak die ik ook voorsta. Sommigen zullen mij nu een linkse halvegare willen noemen.

Nu, ze doen maar. Ik heb nu eenmaal de gewoonte in mijn blogs onverbloemd neer te schrijven wat ik denk en ervaar.

En dat niet iedereen dat altijd op applaus zal onthalen ?? …et alors !!

Standaard

2 gedachtes over “Allemaal Binken !

  1. Nadine Loopmans zegt:

    Ik ben akkoord met iedereen het zijne te gunnen. In mijn appartementsblok zijn 2 van de 6 appartementen bewoond door negers (als ik dat woord nog mag gebruiken ) Die op het eerste verdiep ken ik niet echt maar als ik hen toevallig tegenkom word langs weerszijde vriendelijk goedendag gewenst. De man naast mij vind ik gewoon een schatje, een lieve vriendelijke man. Maar ik snap nog steeds niet waarom zwarte piet moet verdwijnen of waarom de kerstmarkt ineens geen kerstmarkt meer mag zijn. Ik heb sowieso respect voor andere godsdiensten en bv hun ramadan. Ieder zijn waarde, maar als wij in het buitenland zijn moeten wij ons ook aanpassen aan hun noemen en waarden! In België is Kerstmis en sommige andere dagen een nationale feestdag, waarschijnlijk voor de moslims en/of joden niet, maar zij moeten ook wel lekker niet werken op deze dagen! Maar nogmaals respect moet van 2 kanten komen

    Like

Reacties zijn gesloten.