Geen categorie

Schuldig verzuim

Foto : De MorgenAfbeeldingsresultaat voor fotos oudejaarsnacht Brussel

Ik wil, samen met u beste lezer, nog eens terugkomen op de oudejaarsnacht in Brussel. Ik viel bijna van mijn stoel, te vernemen dat van de meer dan 200 arrestaties, er NIEMAND tussenzat die één of meerdere auto’s/vuilbakken in brand hebben gestoken.  Er werden nochtans 22 auto’s compleet vernield wegens brandstichting.

https://wolput.com/2020/01/02/verruwing/

Slisse en Cesar

In De Standaard komen Burgemeester Close en politiechef Olivier Slosse verklaren dat alcohol de grote boosdoener is… Het lijkt wel een legendarische scène uit Slisse en Cesar. Wette gij het Slisse ? Ja, ik weet het ! Waarom vraagdet dan ?

 

Ook nog in hetzelfde artikel : Hoe komt het toch dat feesten zo dikwijls tot incidenten leiden? Commandant Brugghemans zegt verklaringen noch oplossingen te hebben. ‘Er is dringend nood aan studies, onderzoeken en steun vanuit het beleid.’

 

J’accuse *

Wel, wel, wel…nood aan studies, onderzoek en steun van het beleid. Nog maar eens en voor de zoveelste keer.  Jongeren die met een ladder naar bewakingscamera’s klimmen om ze te vernielen…ze zijn blijkbaar niet opgepakt noch geïdentificeerd. Nee het waren zogezegd enkel wat dronkelappen die de sfeer in Brussel hebben verpest. Maar de politie  heeft gevraagd dat hun  vriendjes-bendeleden foto’s en filmpjes van vernielingen en brandstichtingen zouden doorsturen. Ze zullen zich nogal eens haasten !!…

 

De ps-politici zoals Burgemeester Close blijven zich hardnekkig verzetten tegen de eenmaking van de 6 politiezones. Anderzijds blijkt alweer dat  de jarenlange, geitenwollensokken-aanpak van deze baldadige jongeren en hun straattereur over de hele lijn faalt.

Hoogste tijd om dit alles -symbolisch- aan te klagen wegens schuldig verzuim !

 

  • ik beschuldig

 

Standaard