Geen categorie

Succesvol bloggen

Afbeeldingsresultaat voor fotos van wie schrijft die blijft"

Met op dit ogenblik 39.000 weergaven van mijn blog in 2019 -goed voor 121 per dag-meen ik mezelf een succesvol blogger te mogen noemen. Waar 2018 goed was voor 31.747 weergaven, zit ik daar nu al +7.000 boven. Sta me toe dat ik een zelfverklaring geef van dit succes.

Vlotte omgangstaal en toegankelijk

De blogs die ik schrijf handelen over thema’s die vele mensen beroeren. Wat ik bij vrienden, kennissen en/of eender waar hoor en lees, of waar ikzelf over verontwaardigd ben, tracht ik te vertolken in mijn blogs. In een vlotte omgangstaal. Zonder hoog-intellectuele en/of wetenschappelijk onderbouwde teksten, niet vanuit één of andere ivoren toren, maar wel erg toegankelijk voor hem of haar waar ik het meeste respect voor heb, met name de gewone man/vrouw.

Géén zatte zever

Vanzelfsprekend zijn mijn blogs, indien nuttig en nodig wèl onderbouwd met de nodige en correcte cijfers. Gegevens die je, zelfs wanneer je ernaar op zoek gaat met een vergrootglas, niet zo gedetailleerd kan vinden in uw dagelijkse krant, weekblad en/of nieuwsberichten. Uit de talrijke reacties die ik krijg kan ik duidelijk opmaken dat dit bij de meeste lezers ook wel erg gewaardeerd wordt.

Empathie

Ik denk ook van mezelf, een groot empathisch (°) vermogen te hebben. Maar dan vooral voor de reeds eerder geciteerde gewone man/vrouw. Vooral ook voor die vele mensen die hun bekommernissen en onzekerheden niet altijd op een politiek correcte (een ‘hatelijk begrip’ )manier weten te uiten. Dat vertalen in mijn blogs zonder de racistische toer op te gaan is één van mijn  drijfveren om te bloggen. Maar dat belet me niet om af en toe uitdrukkelijk te laten merken dat ik er de pest in heb, in dat zogenaamde polcor-denken en doen !

(°)  https://www.ensie.nl/redactie-ensie/empathie

Empathisch maar niet eindeloos

Tegelijk is het ook goed om weten dat mijn empathie niet eindeloos rekbaar is. Als iemand meent te moeten reageren/antwoorden met een scheldpartij op één of andere beleidsmaker, dan wijs ik die ook terecht. Want schellen en bellen lost helemaal niets op

Idem wanneer mijn volgers en FB-vrienden menen er goed aan te doen om fake-nieuws, hoaxen of noem het maar gewoon een broodjeaapverhaal, te moeten delen of verspreiden. Ook die wijs ik terecht, niet zomaar, maar wel door op de ongerijmdheden van die verhalen te wijzen en één en ander te weerleggen met officiële en correcte gegevens. Wie dan toch nog wil volhouden dat het verhaal ècht is…die heeft het wat mij betreft dan wel echt verkorven.

Toen ik in 2015 een eigen blog begon, nam ik als baseline  (korte reclameslogen) een eigen-zinnige kijk op de dingen. Als ik het nu allemaal wat overschouw meen ik oprecht dat dit de juiste benadering was, is en blijft van mijn blog.

En zo wil ik nog wel een tijdje doorgaan. Tenminste als jullie zo massaal blijven lezen. Want, wie schrijft, die blijft !

 

 

Standaard

4 gedachtes over “Succesvol bloggen

  1. Livin Klaasen zegt:

    Ik lees al uw blogs met heel veel plezier en aandacht en hoop nog lang van je schrijfsels te kunnen genieten.
    Doe zo verder André.
    Groetjes Livin Klaasen

    Like

Reacties zijn gesloten.