Geen categorie

Onwil en onmacht

Afbeeldingsresultaat voor fotos asielzoekers"
Nu de rook van de wansmakelijke en misdadigde brandstichting in Bilzen, om onze hoofden is verdwenen neem ik even de tijd om het slagveld van migratie en asielzoekers te overschouwen. We lopen duidelijk van de ene vluchtelingencrisis naar de andere en dat maakt het voor iedereen in onze samenleving moeilijk.

Gevolgen verwerken

De gevolgen van de grote instroom in de jaren 2015 en 2016 raken maar niet weggewerkt. Amper de helft van de vluchtelingen is aan het werk. De wachtlijsten in de sociale huisvesting groeien aan als een jong varken, de gekleurde armoede neemt erg snel toe en het verwerken van de aanvraagdossiers tot erkenning als vluchteling blijft maar steeds langer duren (nu al minstens 15 maanden)

Vandaag nog lees ik op de website van GVA dat in een asielcentrum in Deurne, een echtpaar uit Afhanistan, sinds vier jaar wachten op een uitspraak in hun asielaanvraag (artikel achter betaalmuur)

Bijna 3.000 aanvragen om asiel in oktober en over het ganse jaar 2019, al 23.000…iedereen trekt aan de alarmbel. Zowel het CVGS, die meteen verklaren dat België voor veel asielzoekers aantrekkelijker is dan andere Europese landen, die ook verklaren dat de stijging in oktober vooral komt doordat meer mensen dan anders al een keer asiel hadden aangevraagd in ons land of in een ander Europees land. Het CVGS zegt ook dat het hele asielsysteem onder druk dreigt te komen. De erkenningsgraad ligt ook erg laag, op amper 32,2%…

Als afgewezen asielzoekers opnieuw een aanvraag komen doen, betekent dat toch ook dat de uitwijzing nog steeds enkel en alleen een vodje papier is…dode letter dus !!    https://www.demorgen.be/nieuws/afgewezen-asielzoekers-keren-nauwelijks-terug-naar-hun-thuisland~bf338c8d/

Ook Fedasil trekt aan de alarmbel want zij kunnen de opvang èn huisvesting van al die vluchtelingen amper bijbenen…

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/asielaanvragen-nooit-zo-hoog-sinds-vluchtelingencrisis-van-2015-fedasil-zoekt-1-000-extra-bedden-in-asielcentra~a3b0159f/

Onwil niet verpakken als onmacht !!

En wat doet verantwoordelijke minister Maggie De Block –en met haar de rest van de huidige federale nep-regering in lopende zaken– eenvoudigweg de kop in het (Europese drijf) zand steken…of hoe onwil kan worden vertaald in onmacht.

En net omwille van die nep-regering ontstaat er dan een extreem-linkse coalitie die nu ook nog wil dat België bootvluchtelingen opneemt…Alsof de huidige miserie nog niet groot genoeg is komen zij dus in de feiten pleiten voor een open-grenzen. Jean Marie Dedecker kan zich in Middelkerke, best al voorbereiden op bootjes met vluchtelingen die nu ook via de Noordzee naar ons land zullen komen…

En de mensen dan ?

En de bevolking, de mensen dus, zelf worden veelal steeds ongeruster over hun toekomst en die van hun (klein)kinderen. Zij ervaren ook  dat niet  alle asieloekers ook echte oorlogsvluchtelingen zijn. Ook zij weten dat : “Veel erkende vluchtelingen komen naar België om socio-economische redenen” dixit DIRK VAN DEN BULCK, Commissaris-generaal v/h CVGS. (Artikel in De Standaard van 14/11 ll, helaas achter de betaalmuur)

En ja, onze spiksplinternieuwe Vlaamse minister van samenleven (Somers) mag dan al stevig uit de hoek komen om het VB op zijn plaats te zetten…of hij en enkele andere leden van de parlementen door het woordgebruik ook niet meteen de 800.000 kiezers v/h VB, wilden kapittelen, laat ik in het midden.

Maar hoe dan ook en van wie of waar dan ook stoere verklaringen komen...het neemt de onzekerheden, de groeiende ongerustheid bij de mensen niet weg en het jaagt misschien zelfs nog meer mensen in de gordijnen (lees : naar het VB)

En onze politici mogen vooral ook niet vergeten, dat een deel van deze ongerustheid zeker ook te maken heeft met wat er allemaal aan het gebeuren is met IS-strijders die her en der zijn ontsnapt. Of hoe de rechterlijke macht zal oordelen over de terugkeer-eisen…

Turnhout : tijd voor actie !!

Naar onze Turnhoutse beleidsmensen toe, heb ik al meermaals het aanbod gedaan mee te willen nadenken over wederzijdse integratie om zo meer wederzijds begrip te kunnen creëren. Nu ook de zo geprezen brugfiguren van Fris Gemixt er de brui aan geven, wil ik graag mijn aanbod nogmaals herhalen. In de hoop dat dit aanbod niet nogmaals valt als het zaad op de rotsen https://www.gewijderuimte.org/node/187253

Standaard