Geen categorie

Het mag properder !

Afbeeldingsresultaat voor fotos turnova

Turnova valt stilaan in een definitieve plooi. Volgend voorjaar mogen we ons verwachten aan de opening van meerdere winkels. Wellicht zullen het alles samen geen 40 winkels zijn, zoals nog steeds aangekondigd. De trekker van dit alles, Albert Heijn opende eerder in september de deuren.
Vooraleer het zover was had ik al enkele keren gebruik gemaakt van de Parking. Zeker een aanwinst voor ons stadscentrum. Maar ook van de fietsenstalling. Eveneens een aanwinst.

Telkens ik uit de parking kwam, vond ik de roltrappen maar vuil. Maar wellicht te wijten aan het feit dat het nog steeds een bouwwerf is op Turnova…
Toen ik dinsdag al vroeg naar de AH winkel trok, met de fiets uiteraard, was de fietsenparking al redelijk gevuld. Allemaal voor AH dacht ik, maar dat was zeker niet het geval.

Er was op dat ogenblik immers nog niet al te veel volk in de winkel. Nota bene : er was dinsdagmorgen één fietslift buiten gebruik…
Wel heel wat personeel van Fortis, met hun fiets , welke ondertussen ook al hun intrek hebben genomen in Turnova. Alhoewel die ruimte mijn inziens aanvankelijk ook voorzien was als shoppingruimte.
Deze zaterdagochtend reed ik met de auto in de parking. En weer vielen mij de vuile roltrappen op. Wanneer gaat hier  iemand, met een emmer, spons en zeemvel aan de slag om, minstens, de leuningen van al dat vuile stof te ontdoen ?

Maar, nog veel storender zijn de talrijke fietsen die in de centrale ruimte, ik noem het gemakshalve het platform, worden achtergelaten… Of dit te maken heeft met een te kleine fietsenstalling ? Daar ben ik niet van overtuigd.

 

Want fietsers zijn niet anders dan vele automobilisten. Ook zij binden het liefst van al hun fiets op de rug om die dan aan de voordeur van AH achter te laten. Behalve het afval dat er lag is ook deze fietschaos een alles behalve proper en aangenaam zicht…
De Turnoa-ontwikkelaars hebben nog even de tijd om na te denken hoe zij dit probleem van vuil en fietsenchaos denken op te lossen.
Het lijkt me in elk geval raadzaam om, nog voor de fitness en andere winkels zullen opengaan, die fietsen her en der, van de baan te hebben en de omgeving wat properder te maken !!

En dan mag de Turnova-slogan worden aangepast in ‘Turnova maakt ook een propere indruk’

Standaard