Geen categorie

“Ambrasmaker”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, schoenen, kind, baard en buiten

Met deze blog richt ik mij in de eerste plaats aan al mijn lezers. Maar in het bijzonder ook aan een journalist van Gazet Van Antwerpen. Die journalist, Guy Van Nieuwenhuysen, speelde het klaar om vanochtend een column te plaatsen in zijn krant met een door hemzelf genoemde kritische noot bij de Reuzenstoet van afgelopen zaterdag.

Maar een kritische noot die in dit geval kant noch wal raakt… 

Waarover gaat het ?

Enkele jaren geleden, in augustus 2016 (en niet sinds 2012 zoals GVN schrijft) werd, aan de watertoren, tijdens een open  Koepdag, Lina als de eerste reuzin met een buitenlandse achtergrond voorgesteld. Het was burgemeester Eric Vos himself die tijdens de Koep-dag Lina officieel inschreef als burger van Turnhout.

Vandaag schrijft GVN in ‘zijn gazet’ een column met als titel :

“Een gemiste kans om reuzin Lina niet op te nemen in het bevolkingsregister”

https://www.gva.be/cnt/dmf20190922_04621022/column-een-gemiste-kans-om-reuzin-lina-niet-op-te-nemen-in-het-bevolkingsregister

Als klap op de vuurpijl publiceert hij bovendien (online en achter een betaalmuur) een foto van deze gebeurtenis, waar  hij zelf bovendien opstaat. Maar op deze foto zie je ook erg duidelijk dat Karl Van Den Broeck het door Eric Vos ondertekende ‘uittreksel uit de geboorteakte’ triomfantelijk de hoogte insteekt.

Het kan toch NIET de bedoeling zijn dat iemand, ook niet als het om een reuzin van buitenlandse afkomst gaat, twee keer moet worden ingeschreven. Dat is dan zoals een Syrische vluchteling die als dusdanig reeds erkend werd in één of ander Europees land, maar zich toch nog in België aandient om…hier asiel te vragen !!

Maar ik heb  ook een suggestie voor de Guy. Waarom zou hij niet -als grote fan van divercity en fris gemixt- samen met het stadsbestuur kunnen zorgen voor de nodige ondersteuning om bijvoorbeeld een twee-jaarlijkse reuzenstoet te organiseren ?! Dit bij wijze van excuus aan de huidige burgemeester, Paul Van Miert.

Veel beter en nuttiger dan in een column een aanvallende maar vooral helemaal onterechte kritische noot te schrijven over iets wat duidelijk absoluut NIET aan de orde is.

Ook in een column hoef je de waarheid géén geweld aan te doen. Want dan kom je over als een ‘ambrasmaker’.

Standaard