Geen categorie

Arr(C)ogantie ten/aan de top

ARCOFOTO

De topvrouw van ARCO, Francine Swiggers, eist een schadevergoeding van Arco-spaarders die tegen haar procederen. Als ze gelijk krijgt, ontvangt ze minstens 2,6 miljoen euro. (DS 19/9/2019)

Zij heeft er nochtans géén duizend bedrogen, maar wel  800.000. En dat gebeurde op de volgende wijze :

*ARCO koopt in 2008 voor € 350 miljoen aandelen van het noodlijdende Dexia, als inbreng van extra kapitaal wat werd geplaatst aan € 9.90 per aandeel.  Op dat ogenblik zijn die aandelen echter maar  € 3,2 waard.  Twee jaar later, einde 2010 zijn ze nog slechts € 2,6 waard. Op dat ogenblik is ARCO al virtueel failliet.

Met een kapitaal van 1,7 miljard Euro, bleek ARCO zijn geld vooral geïnvesteerd te hebben in één bedrijf, Dexiabank.  Tegen eind 2008 was het grootste deel (90%) van de investeringsfondsen van Arco belegd in deze bank.  Door het ineenstorten van Dexia ging Arco failliet.

En toch doet u ook nog einde juni 2011 alsof er NIETS aan de hand is. U verstuurd op dat ogenblik een uittreksel uit het vennotenregister aan de aandeelhouders. Triomfantelijk schrijft u daarin : u merkt het. De voorzichtige politiek die ARCOPAR CVBA voert, maakt het mogelijk om u ook over het boekjaar 2010-2011 een aantrekkelijk divident uit te keren. (zie foto)

Enkele maanden later gaat Dexia overkop en gaat de groep ARCO, als een lege doos, in vereffening. Boerenbedrog is een veel te mooi woord voor wat u samen met uw medebeheerders van het toenmalige ACW de vele kleine aandeelhouders hebt aangedaan !!

 

Standaard

6 gedachtes over “Arr(C)ogantie ten/aan de top

 1. Ludo zegt:

  Heb mij er al lang overheen gezet, die vier aandelen, die hier nog liggen, daarvan zien we nooit iets terug. Heb het daarom al lang achter mij gelaten. Jezelf er in zitten opnaaien, haalt niets uit.

  Like

  • Zelf was ik nog maar enkele dagen op brugpensioen, toen ik op 12/1O/2011, in een blog ‘ACW en ARCO : pijnlijk bedrog’ mijn relaas heb neergeschreven. Ik ben dan ook altijd blijven volhouden dat de coöperatieve aandeelhouders bedrogen zijn. Vandaag als ex-topvrouw van ARCO komen verklaren dat ze een schadevergoeding eist van wie door haar werd bedrogen…dat is er ver, héél ver over. Anderzijds toch nog even verduidelijken dat het ook ALTIJD al mijn stelling was, dat de belastingebetaler NIET moet opdraaien voor een eventuele schadeloosstelling.

   Like

 2. RomanC zegt:

  Machtsgeile mensen zijn arrogant. Dat zit in hun karakter. Mensen bedriegen die een centje proberen opzij te zetten voor hun armzalig pensioentje of een spaarpotje aanleggen voor de kleinkinderen die het in de toekomst ook moeilijk gaan krijgen met graaierspolitiek.

  Like

 3. raymond schenkels zegt:

  Ook in deze kringen is het ongelooflijke mogelijk.
  Een individueel excuus op haar blote knieën aan elkeen die een halve euro in Arco ingebracht heeft, geld waar (sommigen) rijkelijk van geleefd werd, zou beter op zijn plaats zijn.
  In deze kent schande geen grenzen.

  Like

Reacties zijn gesloten.