Geen categorie

Welkom kermis

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, lachende mensen, zittende mensen en buiten

Het blijft me boeien en verbazen. De opkomst van de foor in Turnhout. Alweer vele honderden langs de kant en de kermiswagens die langs alle straten aanvallen. Spektakel begint om 20.00u.  En 3 minuten later staat de Markt van Turnhout vol. Maar dan begint eigenlijk pas het echte werk.
Meten en manoevreren. Top op de milimeter. En de rolmeters worden duchtig ontplooid. Eenmaal iedereen de hem toegemeten plaats heeft ingenomen kan men dan de verschillende attracties beginnen opstellen.

Dit jaar zal er, omwille van de BIB-werf, niet op levende paardjes kunnen worden gereden. Maar, moeten we daar echt om treuren ?!
Vrijdag 9 augustus zal deze augustuskermis officieel beginnen en duren tot en met zondag 25 augustus. Drie weekends dus !!. Al even traditiegetrouw met een rondgang van het college en de gemeenteraadsleden. Al zullen sommigen zich moeten haasten. Die avond vertrekt immers om 21u ook de dodentocht. Meerdere raadsleden èn onze burgemeester nemen hieraan deel.

En zij laten zich daartoe -hopelijk erg rijkelijk- sponsoren ten voordele van de stichting de Kleine Strijders https://www.facebook.com/dekleinestrijders/
Voor vele mensen is deze kermis een echt hoogtepunt in het jaar. Talrijk zijn de oma’s en opa’s die in de loop van het jaar een beetje sparen om hun kleinkinderen op deze kermis gil te kunnen trakteren. Anderzijds is het voor vele papa’s en mama’s zo plezierig om hun kleinsten voor het eerst op die paardemolen te zetten.
Voor mij betekent deze kermis vooral een periode van genieten op een terras en veel, heel veel mensen kijken. Eindeloos kan ik me daar dan mee bezig houden. En toch ook op tijd en stond bij Victor passeren. Een wafel of enkele appelbeignets smaken op de kermis altijd net iets lekkerder dan elders.
Eens 25 augustus voorbij komt ook de zomervakantie stilaan ten einde. Het is dan ook al heel wat vroeger donker. Rond 20.00u zelfs, maar omwille van de zomertijd is het dan 21.00u. Een een week later kunnen de kinderen terug naar school.

Zelf begin ik dan -op risico dat je me goed zot zal verklaren- stilaan te denken aan de komende kerstperiode en de daarbij horende decoratie in huis…zo gezellig !!

Maar voor het zover is wens ik alle foorkramers en alle horecamensen een uitstekende kermis toe. Veel volk, veel vertier en vooral veel plezier. Het is iedereen van harte gegund

Standaard