Geen categorie

Het kan dan toch : veranderen.

Afbeeldingsresultaat voor fotos van granaten

“Op het Turnhoutse Zegeplein, is deze namiddag -alweer- een nieuw kapsalon/barbershop geopend. Is dit nu de afgelopen maanden al de 10e, de 20e of de ‘elfendertigste’ in ’t stad ?!. Wat ik mij afvraag : kunnen die allemaal economisch rendabel zijn ? Of hebben die misschien géén economische finaliteit ?!”

Dat is wat ik op mijn facebookpagina schreef op 29 juni ll. “Op de gemeenteraad van afgelopen maandag (24 juni dus) werd het UGP gewijzigd, waardoor kapperszaken en barbershops vergunningsplichtig zijn geworden.” aldus een reactie van een gemeenteraadslid.

Vandaag een reportage op RTV die niet(s) aan duidelijkheid te over laat. En ja, ik vind het meer dan prima dat onze burgemeester, Paul Van Miert, in samenwerking met de politie, nu  ook één en ander effectief wil aanpakken.

https://www.rtv.be/artikels/turnhout-pakt-handelszaken-aan-die-overlast-bezorgen-a70833

Na een (2e) granaataanslag, maandag ll, op een shishabar in Willebroek, besloot de burgemeester aldaar om deze bar te sluiten.”Een krachtdadige aanpak zonder toegevingen is na vandaag meer dan ooit aan de orde”, aldus de burgemeester. Eddy Bevers.

Ik denk dat meerdere Turnhoutenaren, met mij, tevreden zijn dat ook onze burgemeester een krachtdadige aanpak wil van overlast en eventueel ‘dubbel gebruik’ van handelszaken in onze stad !!

Een heilzame en noodzakelijke verandering mijn inziens.

 

 

 

 

 

Standaard