Geen categorie

Goedkoop

Eerder deze week bleek uit een artikel in Het Nieuwsblad, dat onze stad Turnhout, veruit de goedkoopste kinderopvang heeft in het ganse arrondissement. 12,46 euro is het gemiddelde dagtarief. Dat is -op het eerste zicht- goed nieuws. Maar, is het dat ook nader bekeken ?
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190702_04490347

Het betreft hier de inkomensgerelateerde kinderopvangtarieven.*  Dat wil dus ook zeggen dat, hoe minder men moet betalen, hoe lager het inkomen is van de gebruikers (ouders) En dit lage gemiddelde wijst uiteraard ook op een ernstiger onderliggend probleem. Namelijk -maar dat kan u al vele jaren in meerdere van mijn blogs lezen- dat Turnhout een stad is met veel arme inwoners.

https://wolput.com/2014/11/10/turnhout-de-cijfers-achter-de-cijfers/

Als ik de vergelijking maak met de 13 Vlaamse centrumsteden, dan valt Turnhout net buiten de top 3 van goedkoopste tarieven. Antwerpen (10,61 euro) Oostende (11,26 euro) en Genk met 11,99 euro zijn nog goedkoper/armer.

Deels heeft dit lage gemiddelde in de -4- genoemde centrumsteden ook te maken met het gegeven dat wellicht nogal wat alleenstaande ouders gebruik maken van deze vorm van kinderopvang.

Het valt steeds meer op dat Turnhout als centrumstad meermaals aan de verkeerde kant van de top staat als het over minder positieve zaken gaat, zoals het groot aantal erkende vluchtelingen in onze stad

https://wolput.com/2019/06/09/toevluchtsoord-turnhout/

Wat Turnhout betreft wi ik toch ook vermelden dat in het budget van 2019 een toelage is voorzien van -1.036.116,00- euro aan de buitenschoolse kinderopvang!! En zo betaald elke Turnhoutenaar -die belastingen betaald- om die buitenschoolse kinderopvang, mee mogelijk te maken.

Standaard