Geen categorie

Doodzwijgen en censuur

Afbeeldingsresultaat voor foto censuur

Ruim een maand geleden dat we zijn gaan stemmen. En de uitslag, met name dat het VB zou winnen, bleek bij vele mensen een verrassing. Wat ik me dan afvraag : hoever staan deze mensen van de dagelijkse realiteit. Hoe hoog is de toren waarin zij zich bewegen.
Wil dit zeggen dat ikzelf blij ben met deze sprong vooruit van het VB. Nee, zeker niet. Maar zelf had ik ze op (minstens) 20% ingeschat. Maar net als van de PVDA, heb ik altijd al een afkeer gehad van het VB. Wie zich in het extreme van het politieke spectrum situeert kan niet op mijn begrip noch sympathie rekenen.

Cordon

Voor mij hoeft het cordon absoluut niet meer. Maar met wie partijen samengaan om een meerderheid te vormen, moet worden uitgemaakt op basis van programmapunten. En daar die, zowel aan de kant van PVDA als aan de kant van het VB, tè extreem zijn in mijn ogen, komt géén van beide in aanmerking om mee regeringsverantwoordelijkheid te dragen.

Misken de signalen van de kiezer niet

Maar een nog veel belangrijkere reden om het cordon niet langer te handhaven is wat mij betreft het totaal verkeerd hanteren van dit cordon. Heel wat opiniemakers, niet in het minst uit de culturele (en dus gesubsidieerde) sector vielen de afgelopen weken over mekaar heen. Allemaal hadden zij een duidelijke booschap : het zijn de media, het is facebook + andere sociale media, en het is Theo Francken, die het VB opnieuw groot hebben gemaakt.

Censuur

Onomwonden pleitten nogal wat van die linkse potentaten voor een cordon médiatique èn het streng uitzuiveren van wat er allemaal (niet meer zou mogen kunnen) kan op facebook. Uiteraard en als vanzelfsprekend voor deze opiniemakers : dit cordon is uitsluitend bedoeld om extreem-rechts het zwijgen op te leggen !!

Dergelijk cordon zou, meer dan ooit, betekenen dat de mening van de man/vrouw in de straat, die NIET overeenkomt met wat links altijd weer in the picture wil zetten, nergens nog mag worden geventileerd, gezegd of geschreven worden. Nergens nog nieuwswaarde mag hebben. Nergens nog onder de aandacht mag komen.

Knack roept op tot nieuw media-cordon tegen Vlaams Belang

Ik heb het dan, voornamelijk, over wat links zo graag, de weldaden van een zo groot mogelijk, diverse en multiculturele samenleving noemt. Dat wij ons hart maar vooral onze portefeuille –lees sociale zekerheid, sociale woningen,leefloon enz. …-moeten openzetten voor iedereen die in ons land toekomt.

Bij een dergelijk cordon médiatique zouden blogs als deze niet of nergens meer kunnen verschijnen. Sommigen hebben nu reeds -voor 26 mei- mij en mijn blogs een vergif genoemd voor de Turnhoutse samenleving.

Liefst van al zouden zij de realiteit van de cijfers die ik publiceer, en uiteraard ook mezelf als blogger, totaal willen doodwijgen

Dergelijke extreme drang naar censuur, naar het verbaal doodzwijgen van vele kiezers vooral, het censureren van alles wat niet links genoeg is, beangstigd mij enorm. Vele malen meer dan de extreme standpunten van het VB of PVDA

Standaard

Een gedachte over “Doodzwijgen en censuur

  1. Erwin Brentjensu zegt:

    Dit gegeven woekert al jaren in de culturele sector en komt nu na de jongste verkiezingsuitslag bovendrijven. Cultuur is al jaren in handen van rood en groen. En al wie die kleur niet heeft.wordt doorgestuurd.10 jaar geleden sterk ondervonden in Turnhout.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.