Geen categorie

Vakantie in zicht

Afbeeldingsresultaat voor fotos kanaal dessel schoten

Nog een 10-tal dagen op de tanden bijten. Dan is die vervelende maar noodzakelijke examenperiode voorbij en lachen de maanden juli en augustus als één langgerekte vakantieperiode ons toe. Neem dan de tijd om de batterijen weer op te laden.

Heerlijk toeven

Toen we ons deze ochtend installeerden op het terras van het boothuis, IN de Turnhoutse jachthaven, bekroop me reeds een echt vakantiegevoel. Ja, ik weet wel, als (brug)gepensioneerde is elke dag wel een vakantiedag. Maar vanop deze plaats, krijg je echt wel de indruk dat je in één of ander vakantieoord verblijft.

Afbeeldingsresultaat voor fotos jachthaven Turnhout

Kanaal als grens

Het kanaal Dessel-Schoten vormt als het ware een natuurlijke maar zachte grens. Tussen de drukke stad en het rustige maar vooral natuur-rijke noorden van Turnhout. Ideaal voor wie graag gaat wandelen in die prachtige natuur. Uitgelezen plaats ook om tot rust te komen.

Zelf kan ik enorm genieten van een fietstochtje langs de Heizijde om dan via de Langvenstraat richting Merksplas te fietsen. Regelmatig halt houdende om te genieten van de stilte, het uitzicht en alles wat zich in de natuur bevind en beweegt.

Markt als kleurrijke verzamelplaats

Maar ook de Turnhoutse Markt kan mij bekoren. Heel wat aangename horecazaken met voor elk wat wils. Van een culinair hoogstandje tot een lekkere croque. Altijd is er wel wat beweging op en rond die markt. Soms mag het zelfs een beetje meer zijn. Waarom de acts die we op de stadsparkfeesten hebben bezig gezien, niet af en toe, op zondag, ook eens naar de markt halen, bijvoorbeeld…

Turnhout beleven

Soms ben je -als inwoner- blind voor wat er allemaal te beleven valt in Turnhout. Van diverse musea tot een prachtig kasteel. Van de zaterdagse markt tot een leuke winkelstraat en zeker niet te vergeten : Turnhout Kermis, waartoe reeds op dinsdag 6 augustus de kermiskramen in een feesteljke sfeer de markt komen oprijden. Enkele weken eerder is er al het muziekfestival op het Warandeplein. https://www.summersessions.be/

En daarna

Ondertussen raken de wegen OP Turnova steeds meer geplaveid. Je voelt het aan alles wat er op de site gebeurt : de opening van het shoppinggebeuren, de parking enz. …is nakende. Ondertussen krijgt onze stad, dankzij enkele privé-investeerders een tweede kans inzake geothermie. Allemaal troeven voor deze speelkaartenstad.

P.S. : misschien ben je van mening dat deze blog veel lyrischer klinkt dan wat je van mij gewoon bent. Kan best, maar het is daarom niet minder gemeend.

 

 

 

Standaard

Een gedachte over “Vakantie in zicht

Reacties zijn gesloten.