Geen categorie

D -Day, 75 jaar later…

  Afbeeldingsresultaat voor fotos d day
Vandaag, is het 75 jaar geleden. De landing van de geallieerde troepen in Normandië. En dat herdenken we, deze D-day. Dè beslissende dag over de afloop van WO II.

De geallieerde troepen kwamen om ons te bevrijden van de Duitse bezetter. De vreugde om de vele vreemde soldaten die zich ons lot aantrokken was enorm en alom tegenwoordig.

D-day vertaald naar het hedendaagse

Sta me toe om deze historische D-day hedendaags te vertalen in Diversiteits- Dag. In tegenstelling tot 75 jaar geleden voelen velen de komst van migranten en asielzoekers aan als ze komen ons bezetten; of ze komen ons hun geloof -de Islam- opdringen en ons de Scharia-wetten opdringen, ze overspoelen ons…

Een droom

Ik droomde vannacht. Dat wij allemaal samen strijden en vechten voor mekaars verlossing. Verlossing van religieuse wetten en regeltjes, die het samenleven bemoeilijken. Verlossen van angst en vrees voor en van mekaar.
Dat we allemaal samen het pad van divers samenleven bewandelen. In beide richtingen en met de nodige rust-plaatsen om mekaar ook echt te ontmoeten. En dat we met zijn allen ook de wetten en alles wat van openbare orde is op een correcte manier beleven en toepassen
De wapens die de geallieerden bij zich hadden vervangen we dan door wederzijdse goodwill. En de sigaretten die onze bevrijders zo gul rond deelden vervangen we door een stevige wederzijdse glimlach en een handdruk. Voor en van iedereen !!
Standaard