Geen categorie

Zondag=kiesdag

Afbeeldingsresultaat voor foto verkiezingen

Nog enkele dagen en dan mogen wij ons kiesRECHT nog eens uitoefenen. Ik noem het uitdrukkelijk een RECHT omdat ik het nog nooit als een plicht heb willen bekijken. Het democratisch stelsel vind ik tè belangrijk om gaan kiezen als een last te zien.

Het plan is om de zondag te starten met een uitgebreid ontbijt, buitenhuis. Kwestie van de nodige krachten op te doen om ons daarna naar het stemhokje te bewegen. Voor wie ik zal stemmen ? Dat heb ik al lang geleden beslist. In mijn ganse leven heb ik nog nooit links en/of groen gekozen en zal dat nu ook niet doen. En aan hen die menen het centrum te vertegenwoordigen en altijd in het midden van het bed willen liggen, is mijn stem ook al jaren niet besteed.

De extreme partijen zoals PVDA en VB zijn sowieso uitgesloten. Daarmee weet je, via eliminatie, dat ik voor NVA zal kiezen. Trouwens, wat mijn verwachtingen zijn voor zondag ? Vrij eenvoudig.

1) ik hoop dat de kandidaten waarvoor ik ga stemmen, ook verkozen zullen worden èn dat hun partij de kans krijgt regeringsverantwoordelijkheid op te nemen. 2) ik hoop ook -maar ik vrees dat dit ijdele hoop zal zijn- dat het VB onder de 15% blijft. In de 3) plaats hoop ik dat PVDA de kiesdrempel NIET zal halen.

Tot slot ook nog even mijn gezondheidsrapport : ik voel me kiplekker, goed in mijn vel, in plentima forma en bovendien voel ik me ook nog erg geliefd.

Ik kan je dus, met de hand op mijn regelmatig kloppend hart verzekeren ; rechts denken, handelen, stemmen…kortom rechts zijn is absoluut GEEN ziekte!

Veel plezier op zondag en veel succes voor de kandidaten uit Turnhout

Standaard

2 gedachtes over “Zondag=kiesdag

Reacties zijn gesloten.