Geen categorie

Krachtmeting

Afbeeldingsresultaat voor fotos van boksers

26 mei 2019

Nog 13 dagen en dan hebben we allemaal reeds onze stem uitgebracht. Voor het Vlaamse, Federale en Europese parlement. Dan is de krachtmeting tussen (extreem) links en (extreem)rechts beslecht. Dan zal het ook meer dan ooit duidelijk zijn dat we in ons landje leven met totaal verschillende realiteiten. Die van Vlaanderen, Wallonië en ook Brussel.
In Turnhout hebben we voor deze verkiezingen een ongekend groot aantal politieke kandidaten uit onze eigenste stad. Ik heb die luxe nooit geweten zolang ik reeds in Turnhout woon. Voor zover ik ze allemaal ken, tel ik voor de Vlaamse en federale verkiezingen maar liefst -15- Turnhoutse kandidaten.

Lokale krachtmeting

De helft van het Turnhoutse college is kandidaat. Met name Paul Van Miert (NVA) Marc Boogers (Groen) Hannes Anaf en Kelly Verheyen (SP.a). Wat de gemeenteraad betreft, tel ik maar liefst -1O- kandidaten of ruim 30%. Naast de reeds genoemde schepenen zijn dat ook nog Dominique Peeters (NVA) Koen De Busser van CD&V; Recino Van Lommel van het Vlaams Belang evenals zijn VB collega Dieter De Quick , Wout Schafraet (PVDA) en Bart Voordeckers (Open VLD) Tel daarbij Staf Pelckmans (Groen) die niet in Turnhout woont maar tot voor kort wel directeur was van ons cultuurpaleis De Warande. Verder zijn er ook nog een vijftal kandidaten die NIET in de gemeenteraad zetelen.
De ruim 31.000 kiesgerechtigden in Turnhout beschikken op 26 mei dus over een ongelofelijke weelde aan kandidaten. (15) Het is dan ook erg moeilijk te voorspellen hoe Turnhout zal stemmen en wie met de meeste voorkeurstemmen zal gaan lopen.

Maar één ding staat als een paal boven water. De verkiezingen van zondag 26 mei zullen vooral een krachtmeting zijn voor en tussen de -4- leden van het college, die uit drie verschillende coalitiepartijen komen…Het is nog maar te bezien of deze krachtmeting voor onze inwoners op termijn, een goede zaak zal zijn !

Dat de CD&V ook twee kandidaten naar voor schuift waarvan eentje uit de gemeenteraad zal wellicht niet zoveel effect hebben. Voor zover ik kan vaststellen rekenen die Zevendonkenaars vooral op stemmen van buiten de stad. Tot op vandaag heb ik ze alleszins nog NIET opgemerkt op de stedelijke aanplakborden.

Het zal alvast voor heel wat kandidaten nagelbijten worden als zondag over een week, om 16.00u de kiesverrichtingen ten einde lopen en de stemmen worden geteld !

Standaard