Geen categorie

Eenzijdigheid

Afbeeldingsresultaat voor foto's diversiteit

Ik bepleit in mijn blogs  meermaals de noodzaak om, in Turnhout, dringend werk te maken van wederzijdse integratie. Een steeds groter wordende diversiteit maakt dat noodzakelijk. Maar, dat hebben onze stedelijke diensten en/of diversiteitsambtenaar duidelijk NIET begrepen.

Getuige daarvan de Stadskrant van mei 2019. Maar liefst 2 volle bladzijden over de moslims die mee doen aan de ramadan. Over het suikerfeest. Over de Iftar op de Grote Markt, de Ramadan night in het Stadspark en een BBQ in park Spooreinde tijdens het suikerfeest.

En vanzelfsprekend worden de Turnhoutenaren die niet moslim zijn uitgenodigd om één en ander mee te komen vieren en zo verschillende culturen te ontmoeten. Dat heel wat Christelijke Turnhoutenaren zopas ook een vastenperiode beleefden en het Paasfeest hebben gevierd, wordt in datzelfde artikel afgedaan met slechts enkele woorden.

Maar, misschien was hierover wel wat meer verschenen in de stadskrant van april en heb ik daarover gekeken.  Toch niet hoor. In die Stadskrant -april dus- geen woord, geen letter over Pasen. Zelfs niet de woorden of wensen van ‘vrolijk Pasen’…maar wel de aankondiging van een diversiteitswandeling.

Waarom komt een diversiteitsdienst/ambtenaar in onze stad niet op het idee om met Pasen een gezamenlijke ‘paaseieren zoeken’ activiteit te organiseren in onze stad. Een activiteit die in meerdere gemeenten WEL op de kalender staat ?

Laat het duidelijk gezegd zijn : het is NIET dit soort van erg éénzijdige manifestaties/organisaties, zoals nu beschreven in de stadskrant mei 2019, waaraan ik denk als ik een bekommernis van werken aan wederzijdse integratie uitdruk. Het is absoluut ook niet de aanpak waar ik mij kan achter scharen…

Eenzijdige voeding, daar is iedereen het over eens, is slecht voor onze fysieke gezondheid. Wel, eenzijdig willen werken aan integratie is slecht voor ons mens zijn tussen andere mensen. En ja, om dat begrip maar eens te gebruiken : slecht voor onze eigen identiteit in een multi culturele samenleving !!

Het kan toch niet de bedoeling zijn  om mensen uit mekaar te drijven in plaats van naar mekaar toe te laten groeien. En dat is nu toch wel het gevoel wat ik heb en waar talloze mensen mij ook al hebben over aangesproken.

Standaard

2 gedachtes over “Eenzijdigheid

  1. Wilfried Sylverans zegt:

    Inderdaad Dré, ik denk dat onze ambtenaar het echt niet begrijpt maar erger is dat ons huidig bestuur dit niet controleert of hier geen aandacht voor heeft.

    Like

Reacties zijn gesloten.