Geen categorie

Goed Geflixt ?!

Afbeeldingsresultaat voor fotos flixbus

Elke politieker droomt er wel eens van. Een wild idee om te zetten in realiteit. Zo is het ook gegaan met het voorstel van open VLD’er Pierre Gladiné. Pierre fixte het om de flixbus te laten halt houden in Turnhout.

Uiteindelijk is het zijn opvolger in de Turnhoutse gemeenteraad -Bart Voordeckers- die de eer en het genoegen had om op zaterdag 13 april, als eerste passagier in Turnhout op te stappen.

https://www.gva.be/cnt/dmf20190414_04325293/flixbus-houdt-halt-op-de-graatakker

Toen Pierre zijn voorstel destijds lanceerde dacht ik al meteen dat dit wel eens een goed alternatief zou kunnen zijn om een dagje te gaan shoppen in Eindhoven. Maar, bij nader inzien is de tijdsregeling van de flixbus niet zo gunstig om dat te doen.

De bus vertrekt om 8.05 op de Graatakker. Dat is best vroeg opstaan om -te voet- naar daar te stappen. Je bent dan wel om 8.55u in Eindhoven-centrum, maar de winkels openen pas om 9.30u. Terugkomen op die Graatakker doe je om 19.00u. Alles bij mekaar toch wel een lange en vermoeiende shoppingdag.

Brussel-Turnhout beter met de trein ?!

“De Flixbus is vooral geschikt voor dagtochten naar Eindhoven, of bezoeken aan Turnhout vanuit bijvoorbeeld Brussel.” zo stelde Marc Boogers nog op 26/2 ll in Het Laatste Nieuws. Tja, dan moet je in Brussel wel om 6.10 de bus nemen om  -bijna- twee uur later in Turnhout te arriveren. Zowel horeca als winkels zijn ook dan nog niet open. De trein is dan wel veel sneller en op elk uur.

https://www.hln.be/regio/turnhout/flixbus-stopt-voortaan-ook-in-turnhout-snelle-verbinding-naar-eindhoven-zaventem-of-zurich~aa1d42d5/

Frequentie te laag

In datzelfde artikel pleit Bart Voordeckers -terecht- voor een flixbus die elke twee uur in Turnhout stopt. Zoals de kaarten nu liggen, vrees ik dat het vooral de uurregeling is die op het einde van de proefperiode tot een negatief besluit van te weinig belangstelling zal leiden…

Maar, hoe dan ook, niet geschoten is altijd mis ! En dat is een gouden raad voor al onze verkozenen

 

Standaard

Een gedachte over “Goed Geflixt ?!

  1. Tom Langmans zegt:

    Ik nam in het verleden deze bussen meerdere malen. Van Parijs naar Antwerpen, van Luxemburg naar Brussel enz. Op zich een prima systeem. Goedkoop, handig te boeken en met de (beperkte) mogelijkheid om je fiets mee te transporteren. Echter, deze firma heeft lak aan haar commerciële verplichtingen. Ongeacht een reservatie durven ze last minute ritten afschaffen. Operationele redenen noemt dat dan. Te weinig passagiers om er commercieel voordeel uit te halen, me dunkt. Dus: busritten worden met de regelmaat van de klok geannuleerd. Zelfs enkele uren vóór de eigenlijke rit. Je krijgt dan een mail. Je krijgt je geld terug. Moest er nog aan mankeren. Maar een alternatief bieden ze jou niet. Ook niet via hun hulplijn. Tenzij je enkele dagen in een Europese stad wil wachten op de volgende rit, als die al doorgaat. Overzie dus steeds je alternatieven vooraf, of je komt gedupeerd uit. Ik maakte dit nu enkele keren mee. Steeds heb ik achteraf op de site een klacht ingediend. Ik wacht nog steeds op een antwoord. De laatste keer dat ik een klacht neerschreef was medio 2018. Nadat ik in Luxemburg stad aan mijn lot werd overgelaten. Samen met een groepje Japanse jongeren. Ik wacht nog steeds op een antwoord. Waarschijnlijk is de lijst van klachten wat lang…

    Like

Reacties zijn gesloten.