Geen categorie

Nieuw-Turnhout

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

In Turnhout zijn er  momenteel weer op meerdere plaatsen graafwerken aan de gang. In de ene straat is dat in opdracht van Fluvius en in de andere straat dan weer van Proximus. Maar er is -gelukkig- meer dan dat.

En dat merk je als je te voet of met de fiets de stad doorkruist. In heel wat (centrum) straten zijn momenteel parkeerplaatsen ingenomen voor en door bouwwerven. Het aantal bouwkranen wat boven de huizen uittorent is niet meer te tellen. Evenals containers om bouwafval/afbraak in te deponeren.

En dat zijn niet enkel bouwwerven van de overheid zoals bijvoorbeeld de Kasteelloop en de BIB aan de Warande maar ook heel wat privé-initiatieven. Een stad waarin men investeert is een stad met toekomst.

De uitbreiding van het Turnhouts Vennengebied tot ruim 420 hectare, bewijst ook dat er niet enkel in ‘stenen’ wordt geïnvesteerd. Wat dat betreft mag schepen Wittebolle en onze burgemeester Paul Van Miert, echt wel de term ‘regionaal park’ zonder schroom gebruiken.

En, zoals ik eerder al schreef werd de voorbije jaren ook flink geïnvesteerd in de cultuursector. 15 miljoen in de academies,  15 miljoen in de Warande en nu nog 5 miljoen in een vernieuwde BIB. Ook de sportsector heeft met het ter beschikking stellen van de gronden FRAC aan de Slachthuisstraat èn de plannen voor een nieuwe sporthal in het Stadspark, absoluut geen reden tot klagen.

Driemaal een dikke oké check, voor zowel natuur, cultuur als sport. Maar…in al die investeringsdrang is één sector uitgesproken achtergebleven. En dat is overduidelijk het Turnhoutse wegennet. Duurzame heraanleg en/of vernieuwing dringen zich op vele plaatsen al enkele jaren op. En voor  heel veel van die noodzakelijke werken moeten we zeker niet richting Vlaanderen kijken. De budgetten moeten immers uit de stedelijke kas komen.

Hoog tijd dat die nodige budgetten dan ook worden voorzien ! En verantwoord lenen, schuld maken, mag daarvoor zeker NIET worden uitgesloten !!

 

 

Standaard