Geen categorie

Elk zijn deel

Afbeeldingsresultaat voor fotos teostand wegen in Turnhout

Weinigen die er nog aan twijfelen : het Turnhoutse wegennet is -dringend- toe aan een zeer grondige onderhoud- en/of vernieuwingsbeurt. Niet zomaar her en der een emmertje asfalt maar wel degelijk een grondige aanpak.

https://www.rtv.be/artikels/buurtbewoners-klagen-over-verloederde-straten-sint-beggaplein-a66498

Cultuur van het genoeg.

De afgelopen jaren werd de cultuursector in Turnhout goed bedeeld. Denk maar aan de nieuwe academies in Turnova. 15 miljoen en nu ook nog een nieuwe job gecreëerd van een algemeen directeur.

Ook cultuurtempel De Warande mocht zich verheugen in een investering van 15 miljoen. En ja, ook wanneer de provincie dit betaald is dat met belastinggeld…

Tel daar nog een vijftal miljoen bij voor de -vervroegde- terugkeer van de BIB naar de Warande…en dan kan je niet anders dan vaststellen dat de cultuursector in onze stad de afgelopen jaren ruim werd bedeeld ! Dat is mijn inziens méér dan genoeg !

Cultuur van het te weinig

Wat de investering in het Turnhoutse wegennet betreft speelt duidelijk al enkele jaren de cultuur van het (veel) te weinig.  Een aantal wegen èn pleinen liggen er ronduit bangelijk slecht bij. Er moeten zeer dringend ruimere budgetten worden vrijgemaakt om deze problemen aan te pakken. Bovendien moet Turnhout, binnen de ring, snel een tonnagebeperking invoeren. Vrachtwagens blijven los door Turnhout rijden om richting Nederland te gaan…

De stad Turnhout voerde voorbije legislatuur een besparingsbeleid. De kam werd door de budgetten gehaald. Behalve dan bijvoorbeeld, voor de reeds geciteerde sommen voor het cultuurgebeuren… Nu moet deze legislatuur dè prioriteit naar de wegen en het openbaar domein gaan. En wat mij betreft mag er best wat worden geleend om de nodige budgetten voor wegen te kunnen voorzien.

Want de ‘zachte heelmeesters’ van de besparingen en bezuinigingen maakten stinkende wonden in vele straten…

Niet langer elk zijn deel. Want ‘sommigen’ kregen al meer dan genoeg.

Standaard

3 gedachtes over “Elk zijn deel

Reacties zijn gesloten.