Geen categorie

Berekende gok

Zoals de kaarten nu al liggen, zullen de Turnhoutenaren -en bij uitbreiding de ganse kempen-, op 26 mei kunnen kiezen voor lokale mensen. Turnhout zelf levert al -3-kandidaten van diverse pluimage. Voor groen komt nu Staf Pelckmans op de 3e plaats te staan voor het Vlaams parlement. Niet van Turnhout maar het grootste deel van zijn professionele leven wel gewerkt IN Turnhout.

Een heldendaad ?

De persartikels over deze overstap klinken bijna lyrisch. ik citeer enkele uitspraken zoals “ik heb er lang over moeten nadenken”, of “het afscheid is toch wel pijnlijk”. Ook nog ‘de meesten schrijven een sms’je dat ze het moedig vinden.

Zelf ben ik dan weer tè nuchter en tè rationeel ingesteld om bij zoveel moed, de tranen in de ogen te krijgen. Waarom ?

Stel : je bent ruim 30 jaar werkzaam in de gesubsidieerde (cultuur)sector en je pensioen staat voor de deur. Een partij -groen- komt met een aantrekkelijk voorstel aan je deur kloppen. De derde plaats op hun lijst voor het Vlaamse parlement.
Wat een mooi, riant aanbod zelfs, om je loopbaan niet te beëindigen als directeur v/d Warande. Maar integendeel een goed betaalde eindeloopbaanregeling als Vlaams parlementslid. (of zoals GVN in GVA al hardop droomt : zelfs Vlaams minister) Weinigen die daar lang over moeten nadenken volgens mij…

Berekende en beredeneerde gok

Het enige risico dat Staf hierin zelf ziet ‘dat hij voortaan een groene is’ ! En ook nog goed om weten : als het dan toch niet zou lukken…het directiecomité beraadt zich over een eventuele terugkeer…

Bij ons, in ’t dorp zeggen we over zo iemand dat hij goed geboerd heeft.

Standaard

Een gedachte over “Berekende gok

  1. Devolder lucien zegt:

    Ik ga zulke kans niet krijgen en ik ben Ne echte bink en altijd gewerkt voor Turnhoutse bedrijven, nu nog steeds al spring ik dit jaar nog op tram 7 weer een haarscherpe analyse dre chappeau!

    Like

Reacties zijn gesloten.