Geen categorie

Politieke ergernissen

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Alle partijen zijn volop bezig met het aanduiden van hun lijsttrekkers voor de Europese, Federale en Vlaamse verkiezingen van 26 mei. Naar aanleiding daarvan worden we weer om de oren geslagen met zogenaamde onafhankelijke kandidaten. Maar kan dat wel, onafhankelijke kandidaat zijn ?
Hoe dan ook, die zogenaamde onafhankelijkheid is één van mijn grote politieke ergernissen. Als je opkomt voor een bepaalde partij, dan sta je symbool voor de visie, het programma en de doelstellingen van die partij. Onafhankelijk kandidaat zijn, bij een bestaande politieke partij : dat kan NIET, bestaat NIET en is een contradictio in terminis.

Iedereen over dezelfde kam scheren

Dat kon niet voor Jinnih Beels (SP.a) en dat kan evenmin voor Dries Van langenhove bij het VB, voor J.M. Dedecker in West Vlaanderen(NVA) of voor Eddy Grooten en anderen(VB) in Turnhout !!!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contradictio_in_terminis

Overlopers

Overlopers dan. Dat is mijn tweede grote ergernis. En al zeker als dat met grote bombarie wordt aangekondigd in de pers, in termen als ‘hier, bij deze partij kom ik thuis’. Gelukkig is de Turnhoutse kiezer niet in die val van overloperij getrapt. Geen enkele van die zogenaamde thuiskomers, behalve -alweer- Eddy Grooten, werd verkozen.

Opmerkelijk bij één van die -niet verkozen- overlopers is dat zo iemand blijkbaar even snel van fanclub èn visie veranderd als betrof het een scudraket…Maar goed, dat komt vooral zijn eigen geloofwaardigheid niet ten goede.

Kiezersbedrog

Mijn derde politieke ergernis betreft verkozen kandidaten die dan hun mandaat niet opnemen. Als je dat niet vooraf duidelijk aankondigde dat je kandidatuur enkel symbolisch is, als steun voor de lijst, voor de partij, dan is dat puur kiezersbedrog !

Ik ben overtuigd dat bovenstaande ergernissen door veel mensen worden gedeeld. Maar het is vooral ook niet goed voor het broodnodige vertrouwen tussen de burger en de politiek.

Standaard