Geen categorie

Promo voor jezelf

Afbeeldingsresultaat voor fotos van reclame maken

Taksen ! Maar weinigen die ze graag betalen. Meestal omdat we niet voldoende klaar zien en/of onvoldoende weten hoe en voor wat ze worden gebruikt. De erg hoge taksen en accijnzen -tot bijna 60%- op benzine en diesel, waren de oorspronkelijke aanleiding van het protest van de gele hesjes.
In Turnhout ontstond er de voorbije week beroering over de promotaks die handelaars in Turnhout moeten betalen. Vooral de handelaars die niet in het centrum actief zijn, vinden dat zij weinig of niets in ruil krijgen voor de taks die ze moeten betalen. Een klacht die al langer dan vandaag bestaat overigens. Zo kreeg ik enkele weken geleden van mijn kapster ook al te horen dat zij niet tevreden was. Wellicht is één en ander een gevolg van een foutieve inschatting van de handelaarsverenigingen en het centrummanagement. Zij waren in maart 2016 best tevreden met de genomen beslissingen.

https://www.gva.be/cnt/dmf20160302_02160073/handelaars-tevreden-met-promotaks

Peter Roes, raadslid voor de burgemeesterspartij TIM, bond afgelopen week de kat de bel aan. Een van de weinige wapenfeiten die we van hem – als gemeenteraadslid van de meerderheid- kunnen terugvinden…. Behalve dan dat hij in april 2014 werd aangesteld als fractieleider van TIM.

Nog net voor hij naar de oppositie verhuist met zijn partij en na bijna 3 jaar, viel Peter over de ongelijkheid van de promotaks. Hij zou de -nog eventjes- bevoegde schepen – Luc Hermans- hierover aan de tand voelen. Die kaatste de bal echter meteen terug door te stellen dat eerder al was afgesproken een evaluatie van deze taks te houden in…2019.

https://www.gva.be/cnt/dmf20181211_04027152/handelaars-klagen-over-oneerlijke-verdeling-van-de-promotaks

https://www.rtv.be/artikels/handelaars-en-politici-willen-evaluatie-van-de-promotaks-a62412

Maar…zo blijkt uit de (INKT)agenda van de gemeenteraad, zelfs bij de laatste gemeenteraad van deze legislatuur stelt Peter hierover géén vragen op de gemeenteraad. Persoonlijk snap ik dan ook niet zo goed zijn démarche. Tenzij hij zichzelf nog wat in de belangstelling wou brengen. Dan had hij beter voor 14 oktober al aan de bel getrokken !

Maar er is één troost voor Peter. Ook NVA had een evaluatie van deze promotaks in hun programma staan. Met Els Baeten als spiksplinternieuw schepen voor centrummanagement zal dit zeker wel aan de orde komen.

Standaard