Geen categorie

Winnaars

Afbeeldingsresultaat voor fotos platte banden

Heel wat politieke verslaggevers vragen zich al enkele uren hardop af, wie de winnaar(s) zal zijn van de politieke crisis. Het antwoord lijkt me nochtans voor de hand liggend. En die winnaar zit niet zozeer bij onze politici.

Goodwill

De nieuwe maar minderheidsregering zal op zoek moeten naar steun van de linkse partijen. Om die steun te krijgen zullen zij de nodige goodwill moeten scheppen. En die gaat mijn inziens, vooral gezocht worden op het aspect migratie.

Vanaf ‘morgen’ zal het gedaan zijn met de wachtrijen om asiel aan te vragen. Er zal geen beperking meer gelden in het aantal asielaanvragen per dag. Bovendien zullen er snel bijkomende opvangplaatsen worden voorzien.

Hoogdagen voor mensensmokkelaars

Ook inzake transmigranten zal er een laissez faire laissez passer politiek worden gevoerd. Dus niet de politiek maar de migranten/asielzoekers en wellicht zelfs de mensensmokkelaars zullen de ‘winnaars’ zijn van deze crisis !

Standaard

Een gedachte over “Winnaars

Reacties zijn gesloten.