Geen categorie

Hoe groen-Turnhout- de vis wil verdrinken

Afbeeldingsresultaat voor fotos visbokaal

Partijprogramma’s kunnen wel eens flink wat zotternij bevatten. Dromen mag of moet zelfs in zulke programma’s. Zolang het maar niet huichelen wordt. Of de vis verdrinken, zoals groen doet inzake ondermeer de armoedecijfers.

De staat van de stad Turnhout

Voor groen zijn de negatieve uitslagen van allerlei onderzoeken en bevragingen; cijfers inzake armoede, leefloon enz. vooral een perceptieprobleem. Dat Turnhout arm is, het is maar hoe je het bekijkt zegt groen. En ja, de armoede in Turnhout is onaanvaardbaar groot.

Dè zotternij in hun programma is zonder twijfel de volgende : maar bekijk dat nu toch allemaal eens op stadsregionaal niveau, zegt groen. Dan zakken die cijfers fors en zijn we plots een gemiddelde centrumstad…

Dit is vanzelfsprekend een totaal foute redenering. De cijfers zijn wat ze zijn en bepalen bovendien uitsluitend de staat van de stad Turnhout. De solidariteit om aan kinderarmoede te werken, de solidariteit om de hoge kosten van een uitgebreide maatschappelijke dienstverlening bij het OCMW, de solidariteit om projecten met de talrijke leefloners op weg te zetten in een traject naar werk…enzovoort.

Allemaal solidariteit die moet worden opgebracht door dat deel van de 44.000 inwoners van Turnhout die ook effectief belastingen betalen !! Niet door de 86.000 inwoners van de stadsregio. Iets anders veinzen is de mensen een blaas wijsmaken.

Laat me nogmaals de vergelijking maken met de welvaartsindex tussen de gemeenten van de stadsregio. BASIS=100 Turnhout=89,71; Vosselaar=116,75; Beerse=106,18; Oud-Turnhout=109,11

De aanhoudende stadsvlucht van Turnhoutenaren, de aanhoudende migratie waardoor we nu reeds samenleven met 8.000 vreemdelingen op een totaal van 44.000 inwoners, een nog steeds stijgende werkloosheid bij vreemdelingen, 80% van de kinderen die in kansarmoede geboren worden die geen Belgische moeder hebben…allemaal zaken die zich afspelen binnen de grenzen van de 56 km² die Turnhout groot is en NIET binnen de 134 km² die de stadsregio groot is.

Trouwens, in de redenering van groen zou je de Turnhoutse armoedecijfers net zo goed kunnen vergelijken met het ganse arrondissement. Dan zinken ze pas echt in het niet
Je zou toch mogen verwachten van een beleidspartij als groen, dat ze op een volwassen maar vooral eerlijke manier omgaan met de cijfers, de mensen en hun kiezers.

Niemand voor het lapje houden

Een bestuursakkoord voor de volgende zes jaar MOET uitgaan van de reële situatie, van correcte cijfers en de staat van onze stad dus en niet van een denkbeeldige ééngemaakte stad Turnhout, waartoe ook Beerse, Vosselaar en Oud-Turnhout effectief behoren. (een èchte fusie dus)

 

Voor wie die correcte cijfers wil lezen, voeg ik een link naar één van mijn blogs toe.
https://wolput.com/2018/10/07/zondag-kiesdag/

Standaard

3 gedachtes over “Hoe groen-Turnhout- de vis wil verdrinken

  1. Johan Boudry zegt:

    heel simpel, ik ben tegen fusie, iedere gemeente heeft een eigen OCMW dus heeft dat niets met Turnhout te maken! trouwens Groen nationaal is het op alle vlakken aan het verknoeien! (wintermarkt)

    Like

    • Een fusie is in deze vooral een kwestie van solidariteit. Maar ik besef reeds lang dat die onbestaande is in de huidige stadsregio. Er zal dan ook nooit spontaan een fusie ontstaan !

      Like

Reacties zijn gesloten.