Geen categorie

Wolfijzers en schietgeweren

Afbeeldingsresultaat voor fotos valkuilen

Na de verkiezingen van 14 oktober, zijn de problemen van Turnhout niet(s) veranderd. De belangrijkste som ik nog even voor u op : aanhoudende migratie, armoede en hoge werkloosheid bij vreemdelingen.

https://wolput.com/2018/10/07/zondag-kiesdag/

Een huisje voor iedereen

De nieuwe schepen van werk en economie zal zich wellicht niet hoeven te vervelen. Toch niet als hij deze problematiek van aanhoudend grote werkloosheid vanaf 1 januari wil aanpakken. Het blijft ook uitkijken naar het bestuursprogramma. Zo bijvoorbeeld wat sociale huisvesting betreft. Zowel CD&V als NVA pleiten in hun programma voor een stop op de 15% verplichting sociale woningen in grote nieuwbouwprojecten. De SP.a anderzijds gaat hier flagrant tegenin. Groen is iets genuanceerder.

Cultuur te duur

Maar behalve dit voorbeeld dreigen er nog andere problemen. Om te beginnen : cultuurhuis De Warande. Deze verhuisde in 2009 naar de provincie Antwerpen. Toen dacht iedereen nog dat dit definitief was. Helaas, na de parlementsverkiezingen van 2019 en de vorming van de Vlaamse regering, dreigt de Warande opnieuw op het Turnhoutse bord terecht te komen. Dat kan Turnhout niet meer dragen. Tenzij er een 100% financiering van Vlaanderen tegenover zal staan.

Een mooie oude dag

Een andere dreiging komt van de pensioneringsgolf bij het stadspersoneel De lokale besturen staan zelf voor de pensioenkosten van hun eigen statutair personeel in. Door het stijgend aantal pensioneringen wordt het percentage van de basisbijdrage opgetrokken. Voor 2018 bedraagt de basisbijdrage 41,5%. Indien de basisbijdrage niet volstaat om de pensioenen van de groep gepensioneerde te betalen is het lokaal bestuur verplicht een responsabiliseringsbijdrage te betalen.
Uit de studies van Ethias blijkt dat deze bijdragen niet volstaan om de pensioenkas op peil te houden. Stad stort daarom jaarlijks extra bijdragen in de pensioenkas. De prognoses van de pensioenkas op langere termijn zijn volgens Ethias vrij negatief. Ook het OCMW, de politie en de hulpverleningszone (brandweer) worden geconfronteerd met stijgende pensioenlasten.

https://www.turnhout.be/toelichting-aanpassing-meerjarenplan-2014-2020-stad-turnhout

Als gevolg hiervan zal de investeringsruimte voor Turnhout vanaf half deze legislatuur, worden ingeperkt !!

Wolfijzers en schietgeweren : http://www.vlaamswoordenboek.be/definities/term/wolfijzers+en+schietgeweren

Standaard

3 gedachtes over “Wolfijzers en schietgeweren

  1. Hugo Van Mierlo zegt:

    N-VA schermt in haar programma met het begrip ‘identiteit’ (weet iemand wat ze daar mee bedoelen!!!). Volgens mijn bescheiden mening bedoelt met hier de verwevenheid met ‘Cultuur’ vanuit een bepaalde visie opgelegd en beïnvloed van bovenaf. Het gevaar van inmenging vanuit de N-VA visie via de Provincie wordt gewoon duidelijk. Boer, let dus op uw ganzen.

    Like

    • Uw vraag wat NVA bedoeld met ‘identiteit’, moet je aan NVA richten. Anderzijds is het logisch dat een politieke partij -als ze al een visie heeft- deze ook tracht door te drukken. Daarom en op basis van die visie, maken ze een programma waarmee ze naar de stem van de kiezers dingen.

      Like

Reacties zijn gesloten.