Geen categorie

Blijft Turnhout stilstaan ?

Luidens een bericht op RTV, zijn de coalitiegesprekken, in Turnhout, tussen NVA, SP.a, Groen en CD&V afgerond. Elk van de vier partijen zou twee zitjes krijgen in het college. Waar het nieuwe lokale kiesdecreet aanstuurde op minder schepenen, is het dus overduidelijk dat men kiest voor het absolute maximum. Zoals ik eerder ook al schreef in mijn blog

https://www.rtv.be/artikels/coalitie-turnhout-officieel-a60250

https://wolput.com/2018/09/22/minder-te-verdelen/

Niet NVA maar CD&V en Groen ‘rekenen’ zich rijk

Twee mandaten per partij. Louter rekenkundig klopt dit langs geen kanten. Samen hebben deze partijen -14.893- stemmen behaald. Dit aantal, gedeeld door het aantal te verdelen mandaten -8- dus komt overeen met één mandaat per 1.861 stemmen.

Groen heeft 3.195 stemmen behaald en CD&V 3.190. Gelijkwaardig, dat wel. Maar met twee mandaten voor elk van hen boksen ze duidelijk erg boven hun gewicht. Immers, 1861 X 2 = 3.722 stemmen. Enkel SP.a met 3.662 stemmen kan twee mandaten claimen.

NVA anderzijds behaalde 4.846 stemmen, wat -rekenkundig- recht geeft op minstens 2,5 mandaten. Dus een gedeeld mandaat met groen of CD&V. Met slechts 2 mandaten in het college werpen zij mijn inziens bij voorbaat al te weinig gewicht in de schaal om het beleid van de afgelopen jaren te keren…Ik vraag me af hoe de achterban -waartoe ik dus niet behoor- dit zal be-oordelen ?

Stevent Turnhout af op -nog eens- zes jaar herhaling van een erg links gericht beleid

Standaard

2 gedachtes over “Blijft Turnhout stilstaan ?

  1. Van Mierlo Hugo zegt:

    Het zou u sieren om ook even eens te duiken in de frapatsen van een Oud-Turnhoutenaar in zijn voormalige??? gemeente onder de titel: ‘welk vlees hebben we nu in de kuip.

    Like

    • Ik heb mij in mijn blogs nog nooit bemoeid met de politiek in andere gemeentes dan Turnhout. Enkel wat de volgens mij noodzakelijke fusie betreft. Bovendien wens ik niet op zoek te gaan naar wie van de bijna 14.000 inwoners in Oud-Turnhout ‘frapatsen’ zou hebben uitgehaald. Dat heeft bovendien ook geen enkele zin.

      Like

Reacties zijn gesloten.