Geen categorie

Mijn laatste blog ?

Afbeeldingsresultaat voor fotos stemhokjes

Vandaag trekken zowat 30.000 medeburgers in Turnhout naar de stembus. De ene met al wat meer interesse en motivatie dan de andere. Verkiezingen zijn toch telkens weer een hoogmis voor de democratie. Straks, in de latere namiddag weten we hoe we met z’n allen de kaarten hebben geschud. Coalitiebesprekingen zullen worden aangevat.

In de afgelopen  jaren (sinds midden 2015) heb ik met mijn blog ruim 600 keer de aandacht gevestigd op één of ander thema. Met cijfers onderbouwd indien nodig en nuttig nam ik de lezer mee in wat ik als knelpunten ervaar in het stedelijk beleid.

Ik kreeg voor de inzichten die ik met mijn -ondertussen meer dan 80.000- lezers deelde heel veel waardering. Af en toe kwam er ook kritiek maar meestal uit dezelfde hoek. Ik ging geen enkel thema uit de weg en waar ik het nodig achtte noemde ik man en paard. Niet met de bedoeling iemand te kwetsen maar wel met de uitsluitende bedoeling mijn talrijke lezers correct te informeren. Slechts in één geval trachtte iemand mij -weliswaar via via- te intimideren. Zo werd er een -voor mij totaal onbekende- advocaat voor de kar gespannen om via reacties op Facebook te trachten mij te kleineren en zelfs het zwijgen op te leggen.

Tja, die kwam wat dat betreft duidelijk wel op een verkeerd adres terecht. Ik heb trouwens altijd de nodige research gedaan vooraleer ik zaken naar voor bracht in mijn blogs. Het huidige beleid, een coalitie van 4 met Tim, groen, SP.a en CD&V, nam ik herhaaldelijk onder ogen. Het moet gezegd, dat ze er niet altijd -weinige keren zelfs- goed uitkwamen.

Maar wat ik heb geschreven of heb aangeklaagd werd heel vaak wel bevestigd in allerlei onderzoeken, enquêtes of stadsmonitors. Hoe de dertigduizend kiezers één en ander zullen evalueren, weten we vandaag.

Voor mij staat echter nu al één zaak vast. Als er opnieuw een (te) linkse beleidsploeg aan de macht komt, dan stop ik met bloggen en verdwijn -voor zover dat kan- van het publieke forum. Deze beslissing heb ik al enkele maanden geleden voor mezelf genomen en slechts aan een handvol intimi ook meegedeeld. En nu mogen al mijn lezers/volgers dat ook weten !

Standaard

9 gedachtes over “Mijn laatste blog ?

 1. Taverniers Francis zegt:

  Ik kan je volgen in je beslissing Dre’,maar weet dat ik veel geleerd heb over de politiek in Turnhout en de Turnhoutenaar (bink) dankzij jou,wonende sinds zes jaar in Turnhout heeft me dit veel geholpen en heb ik op bepaalde momenten mijn mening(en) herzien dankzij jou accurate reacties,bedankt voor al je moeite om de mensen correct in te lichten en respect voor je beslissing moest je stoppen ,en moest je blijven voortdoen Dre’ zal ik je met veel interesse blijven volgen,tot op de markt om eens een koffietje te nuttigen -))))) .

  Like

 2. Livin Klaasen zegt:

  Bedankt Dré, altijd met veel plezier je blog’s gelezen en ik was het meestal volledig eens met je stellingen dus ik zou het jammer vinden moest ik niets meer van je kunnen volgen.
  Groetjes: Livin

  Like

 3. Rain meert zegt:

  een echte Turnhouter neemt zijn heil in de vlucht……..blijft verder doen,veel mensen hebben er wat aan.

  Like

Reacties zijn gesloten.