Geen categorie

Wispelturig

Afbeeldingsresultaat voor fotos peilingen

Nog 9 keer slapen en we  mogen onze stem gaan uitbrengen voor een nieuwe gemeenteraad. Uit de peilingen van de afgelopen dagen blijkt dat de Turnhoutse kiezer enorm wispelturig is. Peilingen die door zusterkranten zoals Het Nieuwsblad en Gazet Van Antwerpen met 6 dagen verschil werden gepubliceerd, tonen die wispelturigheid duidelijk aan.

Beide kranten hebben het over een representatieve peiling. Die van het nieuwsblad (29/9 ll) werd uitgevoerd bij 317 stemgerechtigde inwoners van Turnhout tussen 17 tot en met 24 september. Via het onderzoeksbureau Indiville.

De peiling van GVA (5/10 ll) werd afgenomen bij 400 stemgerechtigde inwoners van 5 tot en met 26 september 2018.  Er staat geen onderzoeksbureau vermeld.

Waar zitten de -grote- verschillen in deze peiling ?

Enkele resultaten uit peiling het nieuwsblad van 29/9 ll

Vlaams Belang= 17,6%; NVA=15,6%; groen=12,2%; TIM=12,6%; CD&V=11,6%; SP.a=9,3%. Op basis van deze peiling van het NB heeft de huidige 4-partijencoalitie geen meerderheid meer…

Enkele resultaten uit peiling GVA van 5/10 ll

Vlaams Belang=8,4%; NVA=20,7%; groen=18,8%; TIM= 15,2%; CD&V=12,9%; SP.a=16,2%. Op basis van deze peiling is het mogelijk een coalitie te vormen met slechts 3 linkse partijen…

Deze verschillen zijn wat mij betreft toch wel onverklaarbaar groot. Het lijkt wel of GVA de kiezers die in de peiling van het NB een monsterscore van bijna 18% gaven aan het VB, tot de orde wil roepen en de andere partijen wat wil gerust stellen.

Maar dat zou van mijn kant enige manipulatie veronderstellen en dat wil noch mag ik zeker niet doen.

Standaard

Een gedachte over “Wispelturig

  1. Taverniers Francis zegt:

    Peilingen zijn wat ze zijn,het verleden heeft het al bewezen,wat eigenaardig is ,is dat deze twee dagbladen gefusioneerd zijn en heb ik ook mijn bedenkingen over hun neutraliteit Dre’ -))))

    Like

Reacties zijn gesloten.