Geen categorie

De TOON is gezet

Afbeeldingsresultaat voor fotos stembiljetten

Lange tijd heb ik gedacht dat stadsbelangen, als politieke groepering, een doodgeboren kindje zou zijn in Turnhout. Met de aankondiging dat ze toch een lijst zullen indienen -weliswaar onvolledig- komt daar nu verandering in. 

http://www.rtv.be/artikels/toon-otten-op-nieuwe-partijlijst-stadsbelangen-turnhout-a58628

Dat Toon Otten -ex TIM- op deze lijst zou staan, werd enige tijd geleden al bekend gemaakt. Verder duikt ook de naam van Michaël Van Mechelen -van ondermeer BINKtv- op. Ook al geen verrassing. Ongetwijfeld twee revolterende maar goed bedoelende mensen. De Turnhoutenaar zal dus kunnen kiezen uit maar liefst -9- partijen

Her en der zal men de vergelijking maken met de opkomst van TIM. Maar, dat is een heel ander verhaal. TIM is ontstaan uit de grote onvrede van Eric Vos met CD&V. De partij die hem vele jaren een schepenmandaat gunde. Maar, vermits hij in 2012 niet de lijsttrekker en dus kandidaat burgemeester mocht zijn zette hij zich af tegen de hand die hem vele jaren (politiek) te eten gaf. Hij trok daarbij het ACW, of wat er nog van over was na het Arco-débacle, mee in het bad.

Nee, stadsbelangen is een beetje een vreemde eend in de bijt. Zonder achterban maar wel ontstaan en gegroeid via de sociale media (Facebook) en de onvrede over het huidige beleid.

Zijn zij ten aanzien van alle andere reeds gekende partijen de hond in het kegelspel ? Zetten zij effectief de bekommernissen van de Turnhoutse burger voorop ? Zetten zij de puntjes op de i ?

Ik kijk alvast uit naar zowel de samenstelling van hun lijst als het programma waarmee ze de strijd aanbinden tegen alles wat als slecht en te verbeteren wordt benoemd in Turnhout.

Zal stadsbelangen de knuppel in het hoenderhok gooien ?!

Standaard

2 gedachtes over “De TOON is gezet

  1. Ewa zegt:

    Pipoklaun maar idereen stapen uitstapen man man en zo moet wij dan vertrouwen. Gata alleen over macht en geld elke stoel is beter als kreeg dus. Nu wij moet keuze maken maar velke??

    Like

Reacties zijn gesloten.