Geen categorie

Genereus (vrijgevig)

Afbeeldingsresultaat voor fotos geldbeugels

Ieder van ons heeft te maken met onze sociale zekerheid. En niet enkel als bijdragebetaler, waarbij een deel van uw loon/belastingen aan die sociale zekerheid wordt doorgestort. Als je een doktersbezoek doet, in een ziekenhuis terecht komt, werkloos of ziek zou worden en op pensioen gaat, dan is er die sociale zekerheid die voor (terug)betalingen zorgt.
Recent moest ik bij de apotheker langs om voor ons beiden medicatie in te kopen. Dat kostte ons -155 euro-. Een behoorlijk bedrag wat we zowat alle 3 maanden dienen te betalen. Maar, meer nog dan onze persoonlijke bijdrage, is -676 euro- in deze aankoop voorzien als tussenkomst van de sociale zekerheid. Stel je voor dat wij deze sociale zekerheid niet zouden hebben ??
Dit alles is eenvoudigweg het resultaat van solidariteit. Ik wil er toch graag enkele kanttekeningen bij plaatsen. Iedereen die in ons land toekomt als vluchteling en een asielaanvraag doet, heeft ook recht op deze gratis gezondheidszorg. Alleen hoeft dan die persoonlijke bijdrage niet te worden betaald en komt het gehele bedrag op rekening van de sociale zekerheid.

Veel van deze dure medicatie, heeft te maken met diabetes. Allochtonen zouden tot zes keer meer kans hebben om diabetes type 2 te ontwikkelen.
https://www.gva.be/cnt/aid787279/allochtonen-zijn-gevoeliger-aan-suikerziekte
Zo is er volgens De Standaard, ook een hoog aantal diabetici in de Moslimgemeenschap
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180615_03565010

Wanneer een vluchteling een positieve beslissing krijgt en in ons land mag blijven, blijft hij uiteraard zijn rechten op deze tussenkomsten inzake medicatie en gezondheidszorg behouden net als zijn gezinsleden die in het kader van de gezinshereniging hier kunnen toekomen. Ook illegalen in ons land kunnen beroep doen op (gratis) dringende medische hulp.
http://www.huisvoorgezondheid.be/patient/mensen-zonder-papieren

Waarom zijn bepaalde partijen en groepen in onze samenleving toch zo erg gekant tegen een onderzoek naar de kostprijs van migratie/asiel ?
Zelf ben ik al lang vragende partij om een trasparante studie te krijgen waarin de kosten gezondheidszorg in het kader van migratie en asiel, op een correcte wijze in kaart worden gebracht. Iedereen die via zijn loon en belastingen aan de sociale zekerheid bijdraagt, aan deze solidariteit dus, heeft mijn inziens het recht om deze uitgaven/kosten te kennen !!

Als we onze sociale zekerheid openstellen voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld, meen ik dat we dat moeten kunnen handhaven. Maar, voor het overige…zeg ik klaar en duidelijk

Solidariteit heeft grenzen nodig. Anders blijft ze niet bestaan !!

Standaard

3 gedachtes over “Genereus (vrijgevig)

  1. Jan zegt:

    Iedereen bereid om 1500 euro te betalen voor een GSM of 250 euro voor een jeansbroek enz. Iedereen bereid om onze wapens op onze mensen uit te proberen ipv in vreemde verre landen? Probleem zal rap opgelost zijn denk ik

    Like

Reacties zijn gesloten.