Geen categorie

Boogers-fietsen

Nee, deze blog gaat niet over een nieuwe fietsenwinkel, noch over één of andere nieuw type van fiets. Maar wel over wat ik noem : het gevaarlijke tegendraads fietsen in mijn stad. Ik wil graag twee concrete en gevaarlijke situaties toelichten aan het station.
Vooraf

ik tracht zo min mogelijk met de auto in Turnhout rond te toeren. Alhoewel ik de laatste maanden, ingevolge de operatie van Rita veel meer dan ons lief is, die auto moet gebruiken. Dat kost me niet alleen veel parkeergeld (sinds januari toch zo een 150 euro) Ik moet er ook telkens de sterk aangezwollen files ingevolge de wegenwerken en slecht afgestelde lichten, bijnemen…Maar ik ben dus in mijn stad zowel voetganger, fietser als autobestuurder. En ongeacht in welke hoedanigheid altijd met respect en geduld voor die andere weggebruikers. Je kent mijn motto : voor iedereen een plaats in het verkeer en iedereen op zijn plaats !!

Situatie 1

De fietser die via het juiste fietspad van de Merodelei naar de Spoorwegstraat wil rijden kan daartoe beschikken over een stukje fietspad om zo min of meer veilig de straat in te draaien. Maar liefst drie keer moest ik daar al flink in de remmen. Er zijn daar ook nogal wat fietsers die uit diezelfde Spoorwegstraat komen -tegendraads dus- en via dat stukje fietspad komen, om zo de Merodelei op te draaien (richting Antwerpen) Je kan mekaar daar ook niet zien wegens het groen langs de kant van de spoorweg

Situatie 2

Op quasi dezelfde plaats, met de auto die vanuit de Spoorwegstraat komt. Het is dan bijzonder goed opletten voor het verkeer wat van links komt, zowel auto’s fietsers als voetgangers…Eenmaal je denkt veilig naar de rotonde te kunnen werd ik ook daar al meermaals geconfronteerd met fietsers die van rechts komen (je kan ze ook niet zien komen) en dus eigenlijk de rotonde tegendraads nemen…

Ik kan niet genoeg herhalen dat ik dit tegendraads fietsen een zeer gevaarlijke en onaanvaardbare situatie vind. Geachte schepen van mobiliteit en collega’s : doe hier iets aan en zorg dat die conflictsituaties vermeden worden !!

Standaard

Een gedachte over “Boogers-fietsen

  1. Devolder lucien zegt:

    Zeer juist dre stationsbuurt zeer gevaarlijk, ook onze omgeving Bvb oversteekplaats meirstraat naar de groene zone (vroeger kolen schuur) in de begijnedreef als ook elke zij straat uitkomend in de dreef zeer gevaarlijk want voorrang van rechts …. vergeet het maar, de verf is er door het nieuwe wegdek verdwenen,het zou beter zijn met op elke hoek dreef voorrangsbord te plaatsen dit zal hopelijk veiliger zijn voor alle weggebruikers !

    Like

Reacties zijn gesloten.