Geen categorie

Turnhouts schepencollege gaat In de aanval

Afbeeldingsresultaat voor fotos van stakers
Een doorgedreven plan van aanpak, wat het schepencollege Turnhout maakte, om op korte termijn het vertrouwen bij de bevolking op te krikken, ligt klaar. Dankzij een goed georganiseerd lek bij links, kon ik dit schitterende plan inkijken. Kernactiepunt : het ondersteunen van allerlei actie- en belangengroe(n)pen zoals bijvoorbeeld ook vakbonden

Aanval is de beste verdediging

Het leek er even op alsof het schepencollege, helemaal uit zijn lood geslagen was, bij de barslechte resultaten van de stadsmonitor. Niets is echter minder waar. Slechts heel even was er vertwijfeling. Maar, enkele uren na de persconferentie, lag dit actieplan reeds in al zijn glorie op de tekentafel.

Voorbeelden van acties

Zo zal bij een staking in de gevangenis(sen) het college en de raadsleden van de meerderheid, samen met hun partners instaan voor het overnemen van de taken van de gevangenisbewakers. De burgemeester zelf zal mee piket gaan staan.

Bij stakingen en/of acties in bedrijven zal de schepen van lokale economie hèt aanspreekpunt worden voor de stakers. Soepbedeling, barbequepakketten, partytentjes in de blauw-witte kleuren van Turnhout en de nodige bakken bier, zullen hen gratis ter beschikking worden gesteld. Niet gesyndikeerde stakers krijgen een T-shirt of polo die  blijven liggen zijn van de actie ik ben een Bink en kzen er friejet oep

Oude autobanden zullen door deze schepen, bij de boeren worden opgehaald net als houten palletten om in de nodige warmte te kunnen voorzien. De politie zal worden ingeschakeld om eventuele werkwilligen op verre afstand te houden. Als zij dan toch tekeer zouden gaan, volgen administratieve aanhoudingen…

Navraag over dit actieplan leert mij, dat het college zijn inspiratie heeft gevonden bij mobiliteitsschepen Marc Boogers. Al enkele jaren is hij de eerst-aanwezige bij acties van de belangengroep voor fietsers…de fietsersbond. Dit voorbeeld was de aanleiding voor het college om vanaf nu alle andere actiegroepen, vakbonden inbegrepen, met dezelfde welwillendheid tegemoet te treden. Een andere vorm van samen stad maken dus !

Zo hoopt de coalitie van groen, TIM, CD&V en SP.a snel het vertrouwen te herwinnen. De vraag/bedenking dat het college met deze manier van werken, afstapt van het algemeen belang werd door burgemeester Eric vos weggewimpeld. Integendeel, zo zegt hij. Als ik zie hoe vaak onze schepen van mobiliteit wel niet in de gazet komt met zijn erg eenzijdige benadering van mobiliteit… Deze nieuwe aanpak van het college zal ons zeker geen windeieren leggen, aldus Vos. Samen met zijn teamgenoten is hij ervan overtuigd, met dit plan de schade op 14 oktober te kunnen beperken.

Onderzoek

Ondertussen kan OCMW-voorzitter Luc Opdebeeck zijn nuttig en noodzakelijk onderzoek naar de dieper- of onderliggende oorzaken van deze slechte resultaten in de stadsmonitor, gewoon verder zetten.

OPGELET : het is niet uitgesloten dat u in deze blog ook af en toe fake-nieuws hebt gelezen

Standaard

Een gedachte over “Turnhouts schepencollege gaat In de aanval

Reacties zijn gesloten.