Geen categorie

Een zinkend schip

FotoHLNAfbeeldingsresultaat voor fotos grote markt turnhout

Nee, ik ben niet één van de -2.578- inwoners die hebben deelgenomen aan de bevraging over de stad Turnhout in het kader van de stadsmonitor. En nee, zeker ook niet alle lezers/volgers van mijn blog hebben deelgenomen. Afgaande op de resultaten die mijn stad haalt in de drie-jaarlijkse stadsmonitor,  lijkt het wel alsof wonen in Turnhout een straf betekent, een quasi ondraaglijke last. Maar dat is het volgens mij allerminst.

https://wolput.com/2018/03/19/kzen-er-nie-friejet-op/
Wat is er dan wel aan de hand en hoe en waar moet dan dringend worden bijgestuurd ? In zoverre dat nog kan voor de verkiezingen van oktober 2018. De inspiratie voor mijn antwoord/advies vind ik in een vraag die mij deze ochtend nog werd gesteld :
of het verkeersreglement voor iedereen hetzelfde is op De Merodelei ?!.

De vraagsteller in deze verwees naar het ongeoorloofd dubbel parkeren, zelfs als er enkele meter verder een open parkeerplaats is. Over het ongeoorloofd op de stoepen rijden. Over… Maar vooral over het feit dat hij met zijn scootmobiel werd uitgescholden voor racist omdat hij het aandurfde om iemand op dit ongeoorloofd gedrag te wijzen.

Veel aandacht voor de zwakke weggebruiker vertaald zich, in de Turnhoutse praktijk in -volgens velen- de fietsers mogen hier alles. Op de stoepen rijden, systemathisch de voorrang van rechts negeren, en zowel in de Gasthuisstraat als in de Warandestraat de enkel-richting negeren. Om dan nog maar te zwijgen over fietsers die langs de ring een fietspad in 2-richtingen gebruiken waardoor je als automobilist soms halsbrekende toeren moet uithalen om die fietser niet aan te rijden.

Dit gedoogbeleid, waarbij zowel automobilisten als voetgangers vogelvrij verklaard zijn, zet al geruime tijd kwaad bloed. Idem wat het onverlicht met de fiets rijden betreft. Er zijn dan wel controles op het gebruik van de fietsverlichting, langs de invalswegen, op de fietspaden. Maar in het centrum rijden de fietsers massaal zonder enige vorm van verlichting, ongestraft rond.

Ik zou ook heel wat andere voorbeelden kunnen geven -buiten het verkeer- van zaken die heel wat mensen ambetant vinden. Zoals bijvoorbeeld het feit dat enkele grote blauwe stenen langs de westkant, op de Markt er al een hele tijd slecht bijliggen. Het niveauverschil is zelfs van die aard dat ik al meerdere mensen zag struikelen…Zelfs met een rollator. Of het geknoei met de parkeerborden…

https://www.hln.be/regio/turnhout/help-borden-tonen-de-weg-niet~a9607294/

Op zich zijn of lijken dit allemaal wat kleine dingetjes. Maar het beleid in Turnhout, is zich blijkbaar niet bewust dat ze maar beter op die kleine dingen letten. Want ook een klein gaatje kan een groot schip doen zinken

Standaard