Geen categorie

Jong volk trekt weg uit Turnhout

Afbeeldingsresultaat voor fotos statistieken

In de grote stad Antwerpen neemt het aantal jonge gezinnen dat de stad verlaat weer toe. Een situatie die de financiële draagkracht van de stad onder druk zet”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Experts pleiten voor fusies om de situatie recht te trekken.

https://www.demorgen.be/binnenland/jonge-gezinnen-ontvluchten-de-stad-ba597a95/TWOwM/

Zowel de titel, de gevolgen op de financiële draagkracht en de noodzaak van een fusie zijn ook op Turnhout perfect van toepassing. Al enkele jaren wijs ik in mijn blogs op een aanhoudende stadsvlucht. En al evenveel jaren pleit ik voor een grondig onderzoek naar ‘wie waarom onze stad verlaat’.

Uit de gegevens waarover ik kan beschikken kan ik wel besluiten dat ook in Turnhout jonge gezinnen de stad verlaten. Dat kan ik afleiden uit de bevolkingscijfers. In 2017 werden er in Turnhout 520 geboorten geregistreerd. Maar…het aantal -18 jarigen nam slechts toe met 264 jongeren…of een verschil van 256. Uiteraard zijn dit ‘bruto-cijfers’ omdat er ook in deze leeftijdsgroep overlijdens kunnen geweest zijn.

Bij de groep van de +65 jarigen is er eveneens een vermindering vast te stellen van 181 mensen.

Wat mij betreft zijn dit zeer opmerkelijke cijfers die dringend eens grondig moeten worden bestudeerd naar oorzaken en gevolgen

https://www.turnhout.be/bevolkingscijfers-stad-turnhout

Standaard

Een gedachte over “Jong volk trekt weg uit Turnhout

  1. Taverniers Francis zegt:

    Niet verwonderlijk als men alleen maar kijkt naar het kadastraal inkomen van een appartement in het centrum van een stad en naar dat van een dorp is het verschil al gemakkelijk verschillende honderden Euro’s en ik spreek uit ervaring,is het dus niet verwonderlijk dat veel jongeren de stad uitvluchten alleen al uit financieel oogpunt zonder te spreken van het comfort op den buiten zoals de stilte ,zogezegd gezonde lucht,properheid stoepen en straten en met ongeduld wacht ik op het openbaar vervoer die rijd op waterstof of elektriciteit voor minder lawaai als voor de uitstoot in de steden .

    Like

Reacties zijn gesloten.