Geen categorie

Ispahan gaat vreemd

foto van Shari Roosbroeckx.

Geen bloemenmarkt in Turnhout

Ispahan (palliatieve zorgen Kempen) organiseerde al enkele jaren een bloemenmarkt in Turnhout. Dit jaar zou deze wederom samenvallen met moederdag. (2e zondag mei) Twee jaar geleden was dat ook al het geval en toen bleek het zeer moeilijk om bloemisten en/of tuincentra naar Turnhout te halen. Dus gingen we op zoek naar een alternatief, en daarvoor gaat Ispahan -op een creatieve manier- vreemd.

Kunst aan de bomen op familiefeest

Op zondag 10 juni trekt de Ispahan-karavaan naar de Kolonie in MERKSPLAS. Enerzijds is er een familiefeest met een kinderdorp, (inkom kinderdorp is 5 euro) brunch en een optreden van fanfares. In de namiddag (om 13.30u en 15.00) is er de speciale -liedjes uit het hart show- van Marc Dex -zopas 75 geworden- en zangeres Martine Dams. Verder zijn er food-trucks en oude ambachten.

Maar er is die dag ook Kunst aan de Bomen, een wedstrijd voor verenigingen, families of klassen die een boom versieren in een dreef van de Kolonie.
Deelname aan de wedstrijd staat open voor erkende socio-culturele verenigingen, families en klassen van het arrondissement Turnhout. Iedere groep bestaat uit minstens 4 leden. De verantwoordelijke van de vereniging / familie / klas moet bij aanvang van de wedstrijd minstens 18 jaar oud zijn, en moet zelf deelnemen. Meer informatie en deelnemingsformulier op de website http://www.ispahan.be/kunst-aan-de-bomen-inschrijven

Een professionele jury zal op 10 juni om 15.30u de winnaars bekend maken. Prijzen die voorzien zijn : 2.500; 1000 en 500 euro.

Wil je deelnemen aan de brunch is een inschrijving wel noodzakelijk. Prijzen zijn voor kinderen van 5-12 jaar, 15 euro en 25 euro vanaf 13 jaar. Inschrijven via de website van Ispahan http://www.ispahan.be/kunst-aan-de-bomen

Definitief afscheid van de bloemenmarkt ?

Of dit een definitief afscheid is van de Turnhoutse bloemenmarkt ? Dat wil Ispahan alvast NIET gezegd hebben.

Financies

Activiteiten zoals de bloemenmarkt of dit jaar de familiedag met focus op kunst aan de bomen zijn heel belangrijk voor de financiering van Ispahan. Temeer omdat wij palliatieve zorg zien als een volwaardig onderdeel van de gezondheidszorg. . De organisatie biedt veel aandacht aan zorg voor de zorgende en besteedt continue opleiding en begeleiding aan de medewerkers inclusief verder professionalisering. De hulpverlening van vzw Ispahan is gratis voor de patiënt. De vzw biedt 24/24 uur en 7/7 dagen continuïteit van zorg aan. Voor de financiering van onze organisatie kunnen wij deels rekenen op de inkomsten van de overheid en subsidies. Deze zijn echter ontoereikend om de huidige dienstverlening en vrijwilligerswerking te financieren. Ook in de toekomst wil vzw Ispahan garant blijven staan voor maximale kwaliteit in de palliatieve thuiszorg.

Giften, schenkingen en legaten zijn meer dan welkom.
Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar. U ontvangt van ons een fiscaal attest voor uw belastingaangifte. De rekeningnummers op naam van Ispahan vzw Palliatieve Zorgen Kempen zijn :
Belfius: BE41 789-5692922-10
BNP Paribas Fortis : BE19 230-0293999-12.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Standaard