Geen categorie

Voor eens en altijd ?!

Afbeeldingsresultaat voor fotos onderzoeksjournalisten

Apache kent u wellicht wel. De nieuwssite die er prat op gaat, als enige aan echte onderzoeksjournalistiek te doen. Vandaag las ik op hun website een opmerkelijk artikel. Bouwheren Baas. Zo wil Apache, in aanloop naar de (gemeenteraad) verkiezingen focussen op wat zij “de vaak veel te nauwe relaties tussen lokale politiek en vastgoedbonzen” noemen.

Antwerpen, Gent, Koksijde, Mechelen, Brasschaat en Veurne passeerden reeds de revue van Apache.

Over Turnhout -hoera- niets ! Dan kan niet anders dan betekenen dat de schepen van ruimtelijke ordening, Astrid Wittebolle (in het leven ook echtgenote van de hoofdredacteur van Apache) in onze stad de objectiviteit èn neutraliteit in de dossiers ruimtelijke ordening, uitstekend weet te besturen. Samen met de ambtenaren overigens. En vanzelfsprekend geldt dat ook voor haar voorgangers.

Voor wie er ooit aan twijfelde : het beroep wat deze stad indiende tegen het project Victoriehof (Le Bon site)was/is dus een zuiver, louter neutraal politiek/beleidsmatig gegeven èn dus niet ingefluisterd door een belangrijk bouwpromotor in deze stad.

Apache spreekt ook de ambitie uit, dat het dossier Bouwheren Baas, ertoe zal leiden dat ruimtelijke ordening een thema wordt bij de volgende lokale verkiezingen (oktober 2018) En dat het tegelijk ook kan en zal bijdragen tot meer openheid in deze dossiers.

Want, zo stelt Apache, burgers en/of actiegroepen hebben, net zoals de oppositie recht op een antwoord op vragen die er in dat verband zouden zijn. Al te veel, aldus Apache, botsen pertinente vragen, op de hautaine almacht van de zetelende macht.

In Turnhout kan de huidige meerderheid van CD&V, SP.a, T.I.M. en Groen dus met een gerust en zuiver geweten, de campagne ingaan wat dit betreft.

Apache doet ook nog deze oproep : “heb je een tip over een gevoelig bouwdossier in je eigen gemeente ? We leggen graag uit hoe je gevoelige informatie naar Apache kan lekken”

Met andere woorden : wie wil spreken moet het NU doen. Of anders zwijgen. Voor eens en altijd !

Standaard

3 gedachtes over “Voor eens en altijd ?!

 1. Reccino Van Lommel zegt:

  Beste Dré,

  Ik maakte me dezelfde bedenking en ben het volmondig eens met uw artikel. Duidelijk 2 maten en 2 gewichten …

  Groeten, Reccino

  Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

  Like

 2. Jaak Mertens zegt:

  Zoals velen van ons reeds de vraag stelden welke (nieuwe) winkels naar Turnova zouden komen, geldt dit dan ook niet voor Victoriehof? Mss kan daar beter een louter woonproject komen met tevens publieke ondergrondse parking? Desnoods zelfs samen met Peeters-Gooverssite?

  Like

  • Voor zover mij bekend werd het project Victoriehof niet afgekeurd wegens de ‘inhoud’. Het stadsbestuur meende dat 1) absoluut voorrang moest worden gegeven aan Turnova en 2)dat er geen twee gelijktijdige projecten konden/mochten worden ontwikkeld in de stad.

   Like

Reacties zijn gesloten.