Geen categorie

Braaf zijn

Afbeeldingsresultaat voor fotos spelende kinderen

Nog een goeie 8 maanden en we kiezen een nieuwe gemeenteraad. Of dat ook effectief een andere gemeenteraad zal zijn, valt nog af te wachten. Momenteel verloopt alles alvast nog erg braaf in de Turnhoutse politiek. Ik heb (nog) niet de indruk dat de huidige 4-partijen coalitie mekaar -in deze fase- vliegen zal of wil afvangen. Er moeten trouwens nog twee lijsttrekkers worden aangeduid.
De -vermeende- tegenstelling tussen Vos en Stijnen, inzake de wenselijkheid van een fusie ? Een tegenstelling die, blijkens de gemeenteraad van januari er eigenlijk geen was. Rimpelloos verliep de discussie behalve dan in de CD&V fractie zelf. Daar hoorde men het blijkbaar in Keulen, of nog verder weg, donderen toen de fusie-vraagsteller van het VB zich tot de cd&v fractieleidster wendde…

Hoe dan ook, Sis Stijnen heeft in deze als enige in dit pre-electorale tijdperk zijn nek uitgestoken en dat siert hem. Bovendien heeft hij helemaal gelijk ! Maar de kans dat hij de enige blijft is zeer groot. In dat opzicht ben ik ook eens gaan grasduinen in de lokale inburgerings- en integratiemonitor van 2017.

Een cijferboek-werk waarvan ik vermoed dat maar weinig van de 35 gemeenteraadsleden het ook  grondig doorgenomen hebben. Laat staan dat ze van het bestaan ervan al afweten.
En toch, als je deze gegevens eens goed doorneemt, dan kan je als het ware in de cijfers lezen, waarom de burgers van Beerse, Vosselaar en Oud-Turnhout echt wel niet voor een fusie te vinden zijn…Zelf ging ik er in een blog al wat nader op in.

https://wolput.com/2018/02/05/nee-ik-doe-niet-mee/

Aanklampen

Deze monitor èn mijn blog zijn een echte aanrader voor de huidige en kandidaat gemeenteraadsleden in mijn stad.

Je kan ook tè braaf zijn. Dat was het geval met NVA, einde 2017. De NVA-minister van sport, Philippe Muyters besliste toen om ruim 1 miljoen vrij te maken voor de nog te bouwen Turnhoutse schaatsbaan. Maar, de primeur van dit belangrijke bericht werd overgelaten aan…de lijsttrekker van SP.a Turnhout…

Als NVA in oktober 2018 zichzelf terug op de kaart wil zetten in Turnhout, moet ze toch dringend beter en meer gaan aanklampen. In de positieve zin van het woord wel te verstaan !!

Standaard