Geen categorie

Succesformule !

Afbeeldingsresultaat voor fotos winter in turnhout

Mijn vrouwtje Rita en ikzelf zijn allebei al een tijdje wat minder mobiel. Kerstmarkten bezoeken in het buitenland zit er dit jaar niet in. En ook de lokale kerstmarkten kunnen we maar sporadisch en kort bezoeken. 
Zaterdagnamiddag was ik wel op de Turnhoutse kerstmarkt. Om redenen waar ik het alvast niet mee eens ben, noemt men dat sinds vorig jaar wintermarkt. Het was onverwacht dat Turnhout deze kerstmarkt opnieuw zelf moest organiseren.

Ik had bij dit eerste bezoek de stellige indruk dat werd teruggegrepen naar de succesformule die door Markt-Events werd opgezet in 2015 en de voorgaande jaren. Alhoewel net deze formule zo verguisd werd bij de evaluatie

https://www.hln.be/regio/turnhout/negatieve-evaluatie-voor-kerstmarkt~a2d26b3e/

Wat mij is opgevallen : een grote ijspiste (die zondag tijdens Turnhout van shoppen eivol zat) en chaletjes waarbij je overal terecht kan om iets te drinken. Om kerstcadeautjes te kopen kan je er niet echt terecht. Maar in het verleden (60.000 bezoekers in 2015) bleek dat ook al geen echt probleem te zijn. En er is ook opnieuw heel wat animatie voorzien op de kerstmarkt zelf.

Een kleine maar fijne kerstmarkt. En de omkadering die vorig jaar werd ingevoerd zoals de huifkartochten, kinderboerderij en de hertenrun (die nog moet komen) staat ook dit jaar weer op de affiche. Daarbij zeker de kerststal niet te vergeten die elk jaar vele honderden kijkers trekt.

Er is ook minder betrokkenheid van het verenigingsleven dan voor het -korte- EMO-tijdperk, heb ik de indruk. Behalve wat de uitbating van de ijspiste betreft.

Ik hoop alvast dat het gehele programma van winter in Turnhout voldoende potentieel in zich heeft om heel wat volk naar ’t stad te trekken.

Zo worden de geleverde inspanningen inzake voorbereiding, uitbating van chalets, ijspiste, animatie en omkadering ook beloond. En ook de markthoreca kan er dan wel bij varen.

 

Standaard