Geen categorie

Testjes en onderzoeken

Afbeeldingsresultaat voor fotos bestuursakkoord turnhout

Je kan ze regelmatig vinden op je facebookpagina. Allerlei testjes over de meest onbenullige onderwerpen. Leuk om eens -mee- te doen. Zeker als het op één of andere wijze je ijdelheid streelt. Maar als een krant zoals het Nieuwsblad een grote gemeentetest organiseert, heeft dat toch wel wat meer allure.
Alleen is de vraag : wie doet mee aan dergelijke testen ? Hoe relevant is de uitslag ervan ? En waarom spreken testresultaten eigenlijke ervaringen zo zwaar tegen ?

Een woordje uitleg. Turnhout eindigde in deze grote gemeentetest op de 153e plaats met een score van 6,76/10. Voor openbaarheid van bestuur krijgt mijn stad zelfs een 0/10…

Maar, voor ondernemersklimaat dan weer scoren ze maar liefst 9/10. Dat resultaat steekt echter wel heel erg schril af tegen de feitelijke ervaringen terzake in deze stad.

Ik wil enkele zaken in herinnering brengen.
Zo werden einde november de VOKA-resultaten over de (niet)tevredenheidsresultaten inzake ondernemingsvriendelijkheid van lokale besturen bekend gemaakt. Slechts 40% van de Vlaamse ondernemers is tevreden over hun lokaal bestuur. Uit de bevraging blijkt dat de Vlaamse ondernemers het minst tevreden zijn ze over Hasselt, Turnhout en Brugge.
https://www.voka.be/nieuws/vlaamse-ondernemers-kritisch-voor-lokaal-beleid

Na het plotseling afhaken van het Oostendse EMO voor de organisatie van de wintermarkt in mijn stad, werd Markt Events door het stedelijke beleid hooghartig de deur gewezen

http://www.gva.be/cnt/dmf20170831_03046152/geen-plaats-voor-feesttent-op-markt

http://www.gva.be/cnt/dmf20170921_03085996/markt-events-grijpt-ook-naast-geelse-kerstmarkt

En dezer dagen loopt het in handelaars- en horecakringen storm tegen de beslissing van het Turnhoutse schepencollege om het WK-scherm aan de Warande en NIET op de markt te plaatsen.

http://www.gva.be/cnt/dmf20171205_03226152/wk-relletje-in-turnhout-door-die-verhuizing-van-het-groot-scherm-wordt-de-lokale-handelaars-een-hak-gezet
https://www.rtv.be/artikels/petitie-voor-wk-schermen-op-grote-markt-turnhout-a47467

Ik kan dit met de beste wil van de wereld niet catalogeren onder ‘goed/degelijk ondernemersklimaat’

Standaard