Geen categorie

Slecht voor vreemde mensen ?

Afbeeldingsresultaat voor fotos vluchtelingen

Mijn trouwe lezers weten ondertussen, dat ik al enkele jaren de houding van bepaalde media , opiniemakers en zogenaamde experten in ons land, vooral in Vlaanderen, aanklaag.
Ik pik het niet langer dat wij altijd opnieuw worden opgezadeld met een ‘schuldgevoel’. Velen, te veel, vergeten dat integratie altijd al twee-richtingsverkeer was, is en altijd zal blijven.

De meesten van ons dragen hun ganse loopbaan, hun ganse leven zelfs, via belastingen en sociale zekerheid bij om het ook voor mensen die hier toekomen en blijven leefbaar te maken en te houden. Financieel maar ook op het vlak van onderwijs, veiligheid, gezondheidszorg, cultuur en sport…

Soms stel ik mezelf hardop de vraag of we ‘armoedecijfers’ niet beter eens zouden vergelijken met de levensstandaard die veel migranten en vluchtelingen hebben/hadden in hun land van herkomst. En dat toetsen aan wat ze nu hebben in -laat ons eerlijk zijn- ons landje van nog steeds melk en honing…maar goed, dat zal volgens een bepaalde groep in onze samenleving die blind zijn en blijven voor de realiteit wel te racistisch klinken zeker ??!!

Al even hardop vraag ik me af of bepaalde groepen nieuwkomers/jongeren in onze samenleving ooit wel eens tevreden zullen zijn met wat wij hen bieden. Ruimte -letterlijk en figuurlijk- om fatsoenlijk te leven, te leren, te werken (wat zeker nog beter kan) gezond te blijven en te genezen als men toch ziek zal worden ??!!

Ik ben de kreten als : dit land is niet van ons, wij tellen niet mee, jullie geven ons geen kansen, jullie Vlamingen zijn allemaal racisten enz….meer dan beu. Dit land zorgt in ieder geval wel goed voor al wie hier duurzaam verblijven. En dit vanaf het ogenblik dat zij voet zetten op Belgische bodem !! Zelfs zij die illegaal in dit land verblijven kunnen nog beroep doen op -gratis- gezondheidszorg…

Ik werd vandaag 63 jaar. Niets van wat ik heb bereikt in mijn loopbaan, in mijn leven tout court werd me in de schoot geworpen. Kansen die ik zag probeerde ik te grijpen maar heb vooral altijd de nodige inspanningen gedaan om die kansen vooral ook waar te maken en het vertrouwen dat ik ruimschoots genoot vooral niet te beschamen !!

Zij wij dan zo’n slechte mensen voor hen die hier asiel zoeken of naar hier migreren ? Uit wat hierboven geschreven staat is het antwoord op die vraag klaar en duidelijk : NEEN. Maar om dan steeds weer te moeten horen/lezen dat ik en veel anderen met mij, slechte Vlamingen zijn, niet openstaan voor anderen of voor het leed van anderen…enz; dat is echt wel des guten zu viel en vooral ook absoluut onjuist !

Uitsmijter : ‘Apache’ is een exoniem, afkomstig van een Zuñi-woord dat ‘vijand’ betekent. https://nl.wikipedia.org/wiki/Apachen

Standaard

3 gedachtes over “Slecht voor vreemde mensen ?

 1. Jelle Van Opstal zegt:

  Wel Dre,

  Ik kon je bijdragen op Gazet Van Turnhout vroeger wel smaken, vaak gaf je terechte kritiek op dingen die niet goed liepen of zelfs ronduit fout waren… De laatste tijd zie ik sporadisch nog iets van je blogs passeren, met deze als voorlopig dieptepunt… Dit klinkt vooral erg verbitterd, zelfs verzuurd, niets constructief in terug te vinden. Iets wat de grote opiniemakers van de toogfilosofen onderscheidt is namelijk het openhouden van de opinie voor discussie. Dit klinkt gewoon als het zoveelste bevestigende cafegesprek tussen 2 rechtse aanhangers. Ja, natuurlijk tracht onze staat/stad iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen, maar hoe zit het op persoonlijke basis? Hoeveel Vlamingen kennen in hun directe omgeving nieuwkomers? Hoeveel Vlamingen komen effectief bij deze mensen over de vloer? Gaan met hen in gesprek over de bezorgdheden van ieder mens? Ik denk dat we dan best met schaamrood op de wangen zwijgen… een maatschappij is de interactie tussen personen en hoe je elkaar behandelt en op dat vlak is er nog veel werk en dat moet van iedereen komen, niet enkel van mensen die je met deze post weer maar eens klasseert als ‘hen’ alsof deze mensen geen individuen zijn… Zulk een post verwacht je niet te lezen van iemand die een verleden heeft in het naar verbinding zoekende middenveld…

  Like

  • Wat een enge interpretatie jij geeft aan deze blog ??!! . Waarom klinkt de waarheid bij mensen als jij meteen als verbitterd en verzuurd ? Bij gebrek aan argumenten wellicht. Als je dit wil zien als een tooggesprek, bekijk het dan meteen als een concreet en correct antwoord op die talloze tooggesprekken die in de linkse media onder de noemer opinie of expertenvisie verschijnen. Ik merk trouwens dat je geen enkel inhoudelijke argument (kan) aanvoert om wat ik schrijf te weerleggen. Nee, want het is voor U allemaal natuurlijk, vanzelfsprekend dat de staat/stad iedereen zo goed mogelijk ondersteunt. Die staat/stad zijn wij allemaal samen, wij die zorgen dat de nodige financiële middelen worden samengebracht om dat te KUNNEN doen. Maar die logica ontgaat je blijkbaar… De vraag stellen, of al die mensen naar ons zouden willen komen indien alle voorzieningen, zoals vernoemd in mijn blog hier NIET aanwezig zouden zijn is ook al iets wat niet in je opkomt wellicht. Bovendien is rechts zijn geen ziekte hoor…Wie mensen wel/niet in hun hart sluiten ? Dat is inderdaad een persoonlijke aangelegenheid. Zijn dat bvb langdurig en/of terminaal zieken,? mensen die in armoede leven ? Gehandicapten ? Maar als je bedoeld, dat we wat meer over de vloer moeten komen bij mensen die bijvoorbeeld het sinterklaasgebeuren MET zwarte piet aanklagen als racistisch en misplaatst ? Dan bedank ik daar alvast feestelijk voor.

   Like

  • Goovaerts Liliane zegt:

   Praten met je ‘nieuwe’ buren. Gaat vanzelf als je dezelfde taal spreekt, letterlijk bedoel ik.
   Met mijn Marokkaanse buurvrouw bvb, geen enkel probleem.
   De buren naast mij: contact onmogelijk, geen idee van waar ze komen, spreken geen Nederlands, Frans, Engels, Duits.
   Een andere taal heb ik nooit geleerd.
   Het Oezbeekse koppel: contact beperkt zich tot hoofdknik omwille van alweer het taalprobleem.

   Over de Vlaamse/Belgische ontvangst en zorg voor nieuwkomers ben ik helemaal akkoord met wat Dré in dit artikel schrijft.

   Like

Reacties zijn gesloten.