Geen categorie

Pluimen

Afbeeldingsresultaat voor fotos hoed met pluimen

Nog 11 maanden en we mogen weer gaan kiezen. Voor een nieuwe gemeenteraad. Er lijkt me nog niet echt sprake van verkiezingskoorts…maar misschien is dat slechts schijn. Alhoewel, af en toe dwarrelt al eens een folder in mijn brievenbus.

Wat ik me nu al wel afvraag is : wie gaat in mijn stad Turnhout welke pluimen op zijn hoed steken ? Zal elke coalitiepartner uitpakken als de ‘voedstervader’ van Turnova, de kunstencampus, het zwembad… ? En kan iedereen dat dan met evenveel recht en reden ?!

Even wat geheugens opfrissen !

Wat Turnova betreft : het is ondertussen meer dan 40 jaar geleden dat Brepols uit het stadscentrum is weggetrokken…Over de invulling van deze vrijgekomen ruimte is dan ook al heel wat jaren gepalaverd. Wie herinnert zich nog dat het dossier ooit in handen was van de Leuvense projectontwikkelaar Christophe Mulleman die zijn schulden niet meer kon betalen. (smalend noemde ik het destijds het project ‘Lulleman’…)

In 2004 werd het uiteindelijk verkocht aan projectontwikkelaar Peter Heeren. Een van de coalitiepartners was toen nog maar een jaar Groen! achter de oren en een andere (TIM) bestond zelfs nog niet !!

De kunstencampus (academies) dan. Dat deze in het project Turnova zouden worden geïntegreerd, werd reeds in 2007 beklonken in het kader van een P.P.S.-constructie. Zo was er ook reeds lang voor het nieuwe bestuur op 1/1/2013 aantrad, het nodige geld opzij gezet voor dit (te) dure project. Wat bovendien miraculeus ontsnapte aan de besparingskam…

Het zwembad débacle dan
Zwembad Stadspark opende in oktober 2005 en kostte iets meer dan tien miljoen euro. In oktober 2009 ging het bad dicht wegens veelvuldige elektriciteitspannes en waterlekken. In januari 2011 ging het opnieuw open, maar sloot weer in april. Sindsdien ging het niet meer open.

Van bij het begin was het dus één grote knoeiboel. Nochtans werd nog steeds niemand uit de politiek verantwoordelijk gesteld, laat staan er verantwoordelijkheid voor opnam…
Dat dossier is misschien wel verdwenen in één van de vele putten die de laatste weken in Turnhout worden gegraven

Naar mijn bescheiden mening werd dit débacle op een verstandige manier rechtgezet. Vooral ook het uitbesteden van de uitbating vind ik een goeie zaak. Maar dit leidde dan weer tot (te) hoge tarieven volgens sommigen

Met deze remindertjes ga ik ervan uit, dat -als er al pluimen te verdienen zijn- ze niet op ieders hoed terecht gaan komen. Te veel diverse pluimen op één hoed is anderzijds ook weer geen mooi zicht.

Standaard

Een gedachte over “Pluimen

  1. fonne van mechelen zegt:

    wie o wie – is dat eigenlijk de vraag ? voor mijn part steken ze al die, pluimen op dezelfde plaats waar de danseressen van de moulin rouge ze hebben zitten – het zal mij worst wezen “wie, wat, waarom” – volgend jaar krijgen de “ontevredenen” allemaal weer de kans op “het te veranderen” – en – als “ze” (niemand hoeft dit persoonlijk te nemen) het beter kunnen – dat diezelfde “ze” het dan doen –

    Like

Reacties zijn gesloten.